Újra a hegyekben

December első szombatján ismét a kirándulásé volt a főszerep a gödi kajakosoknál. Az összes csoportnak mostanra esett a lazább rész a felkészülési időszakban, így túrázással töltötték a szombatot.

Sinkó László (Simi) "KajakSztár" csapata Zebegényben kezdte a kirándulást 16 fővel.
"Megtekintettük a Trianon-emlékművet, a Kós Károly-kilátót, majd ezután átmentünk a Nagymaros feletti köves parkolóba, ahonnan az országos kék túra útvonalát követve közelítettük meg Hegyes-tetőt. A Julianus-kilátóra is felmentek a fiatalok, ahonnan gyönyörű panoráma nyílt a Dunára. Rövid pihenő után tovább haladva értük el a Nagymaros-Visegrád vasútállomást. Az időjárás is kegyeibe fogadott minket, a kezdeti borús idő után a nap is kisütött. Vidáman, jókedvűen telt a kirándulás, a tizennégy kilométer végére mindenki kellemesen elfáradt." -  értékelte Simi a szombati napot.

"Kiskajakosaink" Németh István (Putyu) vezetésével szintén a Börzsönyt járták be.
"Az alapozó időszak edzésmonotonitását igyekszem egyéb programok beiktatásával színesíteni. A kirándulások jó alkalmat biztosítanak a csapatkohézió erősítésére.
17 sportolóm három felnőtt társaságában vágott neki a 19 kilométeres útnak. Királyrétről indultunk, Foltán-kereszt érintésével Csóványosra túráztunk fel a majd 700 méteres szintkülönbséget legyűrve. A hűvös, szeles idő ellenére is kimelegedve értünk fel a csúcsra. Jutalmul még a nap is kisütött. " - számolt be Putyu.

Két "nagy" csoportunk Árkosi Gábor és Fazekas Botond edzőkkel 28 kilométeres túrán vett részt.
"Úgy gondoltuk, hogy az alapozás első hónapjának zárásaként kirándulni megyünk, de amolyan edzésértékű, kajakos teljesítménytúrára. Minekutána a Dunán innen található környező hegyek nagy részét heti rendszereséggel látogatjuk, úgy gondoltuk, jó lenne áttekinteni a Duna túlfelére. Így jött az ötlet, hogy a Pilisbe, Visegrádi-hegységbe menjünk. A reggeli órákban átkompoltunk Visegrádra, ahonnan egy majd egésznapos körtúra volt a program, amit, ha a fiatalok előre tudtak volna, lehetséges, hogy nem ilyen szép számmal vágtak volna neki a könnyed túrával beharangozott napnak. Útvonalunk a következő volt: Visegrád – Pilisszentlászló – Prédikálószék – Vadálló-kövek – Dömös – Visegrád. Összesen 28 kilométer. A Prédikálószéken elénk táruló látkép és a Vadálló-kövek közti ereszkedés élménye, reméljük, feledtette a fiatalokkal az apróbb átverésünket, miszerint nem is volt ez olyan könnyed kis túra." - mondta el Gábor.