Több mint félszáz fiatal a kajak-kalandtáborban

Nagy sikerrel zárta kapuit július közepén a kajak-kalandtábor, melyet a Gödi SE kajakos szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány 2013-ban már harmadik alkalommal szervezett meg.


A hagyományosnak mondható vízitáborban a kajak-kenuzással, a vízi közlekedéssel, a vízi élővilággal ismerkedhettek meg a fiatalok. A gyermekek közt volt, aki már a korábbi években is részt vett a foglalkozásokon, sőt volt, aki korábban még kezdőként "szokta a közeget", ezúttal pedig már, mint igazolt versenyző segítette a felnőtt szakembereket.
A tábor két turnusára több mint ötvenen jelentkeztek; az első hetet Sinkó László, a másodikat Stiglincz Orsolya vezette.

"Jó időben, tartalmas, értékes programokkal telt a két hét. Az edzőink mellett elismert szakembereket sikerült felkérnünk a programok vezetésére, Csányi Béla hidrobiológust, Tóth Balázs ökológust, Kurunczi Ritát, aki az időjárás ismerője, Peöcz Károlyt és Görbe Zoltánt, akik a szakszerű horgászattal ismertették a fiatalokat és Mészáros Erikát, Raki nénit, aki a gyermekeknek kézművesfoglalkozásokat tartott. A gyermekek naponta háromszor étkezhettek a táborban, a meleg ebédet a Széchenyi csárda biztosította. A gyakorlati és elméleti foglalkozások mellett természetesen játékot is beiktattunk a programba" - foglalta össze Dalnoki Tibor, az alapítvány elnöke.

"Ezúton köszönöm a sok lelkes szülői segítséget, Szabó Juditnak, Vadász Anitának, Serfőző Áginak, Lukács Istvánnak, valamint a fiatalok közül Ács Enikőnek, aki Szabó Judit mellett fotókat készített és persze a lelkes nagylányok és nagyfiúk segédletét!" - tette hozzá Dalnoki Judit szervező.