Tizenegy érmet hoztak Esztergomból a kis eszkimó-indiánjaink

A korábbi esztendőktől eltérően kétnapos bontásban, regionális szinten rendezték meg az elmúlt hétvégén a legifjabb kajak-kenusoknak az Eszkimó-Indián Játékokat. A Gödi SE kis többpróbázói Esztergomban mérték össze képességeiket a környékbeli gyerekekkel; a mieink ezúttal 11 érmet zsebeltek.

A dunakanyari település mellett Békésszentandráson, Dunavarsányban, Hajdúnánáson és Nagykanizsán összesen több mint ezer fiatal állt rajthoz. A feladatok közt kislabdahajítás (hét méterről célba), húzódzkodás (30 másodpercig), futás és kajakozás szerepelt. A kétnapos sátras összetartás a közösségformáláshoz is remek alkalmat teremtett.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség már korábban áttért a régiós programokra, az éveleji fizikai Héraklész-felmérőt és a kölyök edzőtábort is ennek jegyében szervezte.

Csabai Edvin szakmai igazgató a hazai szövetég honlapjának beszélt a régiós rendezvényekről. „A szövetség nagyon fontosnak tartja a régiós rendezvényeket, amelyek egyrészt erősítik a helyi klubok közötti együttműködést, másrészt pedig még több gyerek versenyeztetésére adnak lehetőséget. A kluboknak nem kell annyit utazni, kevesebb pénz és energiabefektetés mellett több gyereket tudnak mozgatni, versenyeztetni, ezáltal jobban lehet szélesíteni a sportági bázist. A régiós fizikai felmérők, valamint a kölyök edzőtáborok is megmutatták, hogy ez egy életképes, jól működő koncepció tud lenni, így a jövőben gondolkodunk azon is, hogyan lehet az országos diákolimpiát régiós szisztémában lebonyolítani."

Az esztergomi eseményen részt vett Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok, és Kökény Roland londoni győztes kajakos.

Szintén a szövetség beszámolója szerint Esztergomban a családias hangulatot emelte ki Vereckei Ákos, akit meglepett, hogy a szülők mennyire aktív részvevői a kajak-kenus életnek. „Annak idején, amikor mi versenyeztünk a szülők nem vették ki a részüket ilyen mértékben a közösségi életből. Most azonban olyan hangulatot varázsoltak a srácoknak, amelyet szerintem nb1-es labdarúgó mérkőzéseken sem lehet látni. Nálunk kétszázkilencven gyerek vett részt a rendezvényen, hihetetlenül élvezték az egész versenyt, a sátrazást, a közös bográcsozást.”

Ákos véleményével lehet osztozni, a gödi gyerekek szülei ezúttal is kivették részüket a - kellemes - munkából, az utaztatásból, táborépítésből és a szurkolásból egyaránt.

A Gödi SE ifjú sportolói - Árkosi Gábor, Mizser Diána, Sinkó László és Kincses Lajos tanítványai - 11 érmet gyűjtöttek.

Az eredmények ide kattintva olvashatók.

Eredmények, érmesek (1-6. hely):

1. hely
Tóth Rebeka MK1 III.kcs
Bíró Dominik MK1 II.kcs
Szabó Bertalan MK1 II.kcs
Manninger Zsigmond MK1 0.kcs
Rácz Brigitta Törpe kcs

2. hely
Sinkó András MK1 I.kcs

3. hely
Zoboki Zoltán MK1 III.kcs
Rácz Zsuzsanna MK1 I.kcs

5. hely
Horváth Krisztina MK1 III.kcs

6. hely
Boskovitz Áron MK1 III.kcs
Motyovszki Patrik MK1 I.kcs

További eredmények:
9. hely
Maszárovits Miklós MK1 I.kcs

10. hely
Leitner Zéta MK1 III.kcs
Vasvári Hunor MK1 I.kcs
Sipos Kincső MK1 I.kcs

11. hely
Kulin Péter MK1 III.kcs

13. hely
Schön Mihály MK1 III.kcs
Bankhardt Bendegúz MK1 II.kcs

14. hely
Stift Simon MK1 I.kcs
Török Barnabás MK1 I.kcs

16. hely
Pór Levente MK1 I.kcs

Fotók: a Facebook-oldalunkon.