A szeszélyes időjárás sem tántorította el a Szülői nap résztvevőit

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezte a "Szülői nap - felnőtt kurzus" elnevezésű eseményét, amelyen felnőttek ismerkedhettek meg térítésmentesen a kenuzással és a vízi közlekedés alapjaival a szakosztály vízitelepén és a Dunán.

Az első Szülői napot 2013. május 11-én rendezte a szakosztály. A négy éve minden tavasszal naptárba kerülő esemény a GSE kajakos szakosztályának városi szerepvállalásai közé tartozik. A Szülői nap azzal a céllal jött létre, hogy a sportközösség térítésmentesen, újabb érdeklődőket, első sorban a szakosztályban sportoló gyermekek szüleit bevonja  a vízi élet gyakorlatába, megismertetve velük a kenuzást, a kormányzást, a vízi KRESZ-t, a Dunán való közlekedés alapvető szabályait. A kezdeményezés mellé állt azonnal az alapítvány. Amint a szülők sem fizetnek a részvételért, az edzők, szakemberek, kormányosok sem részesülnek tiszteletdíjban.
 
Bár a szeszélyes időjárás miatt csak egy kisebb csapat gyűlt össze idén az alsógödi létesítménynél, a hangulat mégis remek volt. Elsőként Nagy Árpád szakosztályvezető tartott egy rövid elméleti oktatást, majd egy vidám bemelegítést követően három hajóval indultak el a nagykorú "kenuspalánták", melyhez a szakosztály a hajókon, lapátokon és mentőmellényeken kívül természetesen motoros kíséretet is biztosított.
 
"A felsőgödi csárdánál egy rövid beszélgetés alatt megpihentettük a tagjainkat, s utána visszaindultunk a bázisra. A Széchenyi csárdában finom gulyás várta a kenusokat, az ebédnél már az edzésről visszatérő gyerekek is csatlakoztak a szülőkhöz. A délutáni etapon az újoncok kormányozni is megtanulhattak. Köszönjük az önkéntes segítőinknek a kormányzást, a résztvevőkkel pedig reméljük minél többször találkozunk még a Duna partján!" - mondta a nap végén Nagy Árpád.
 
A fotógaléria ide kattintva megtekinthető.