Sportos hétvége a gödi kajakosoknál

Az őszi felkészülés kezdete minden évben egybeesik a Kolonics György Emlékfutással, amelyen fiatal gödi kajakosaink idén is nagy számban vettek részt. Vasárnap, október 24-én pedig az első alkalommal megrendezett Iván Kovács László emléktúra és terepfutáson gyűjtötték a kilométereket.

A Kolonics György emlékfutáson a hagyományoknak megfelelően a gödi kajakosok többféle távon is indultak, a legkisebbek, akik a Kajak Start csoportban pallérozódnak, 2,4 km-es távon futottak, a nagyobbak pedig félmaratoni váltóban álltak rajthoz, az U23-as kategóriával bezárólag. Újdonság volt, hogy a gödi kajakos csoportokban lévő sok jó futónak köszönhetően az U10-11-es versenyzőink is futottak félmaraton váltót, 3 fővel (a lányoknál és a fiúknál is volt csapat). A fiúk (Erdős István, Kovács Bozsidár, Czirbus Máté) magasan nyerték a korosztályuk versenyét (1:37,16)! Mivel azonban nem történt meg a korosztály szerinti bontás az eredményhirdetésnél, így érmet nem kaptak ugyan, de az atlétákból álló csapatok után a második legjobb időeredménnyel zártak a kajakosok között, őket csak egy olyan kajakos csapat előzte meg, amelyben U15-U16-os versenyzők futottak! A lányok is kiválóan küzdöttek a nagy szélben és a hűvös időben, a Kramer-Boga Emma – Rózsa Eliza – Rózsa Julianna váltó az U10-11-es korosztályban nagy fölénnyel nyert (1:51,08), őket csak felnőtt futókból álló női váltók előzték meg! A 2,4 km-en induló versenyzőink között a legjobb eredményt a 2011-es születésű Szabó Balázs érte el 9:20,6-al, amivel a korosztályában a dobogó legalsó fokára állhatott, közvetlenül utána ért célba a 2009-es születésű Kovács Merse 9:27,9-el, akit a szintén 2011-es születésű Berencsi Boldizsár követett 9:30,2-vel.

Az Iván Kovács László emléktúra és terepfutás egy új kezdeményezés Gödön, aminek a célja, hogy a szervezők minél több embert megmozgassanak, egyben jótékonykodjanak (hiszen a nevezési díjakból és felajánlásokból idén a Búzaszem Általános Iskola tornatermének az építéséhez akartak hozzájárulni), valamint szeretnék megismertetni a résztvevőkkel a Göd környéki túraösvények szépségeit. Több távon (7, 14 és 23 km) volt lehetőség gyalogosan vagy terepfutás formájában indulni, reggel 7-10 óra közötti indulással. A kajakos csoportok a 7 km-es terepfutáson vettek részt, így az előző napi Kolonics György emlékversennyel kiegészítve egy kiadós, sportos hétvégét tudhattak maguk mögött. A szervezők a névadással Iván Kovács Lászlónak, egy gödi ’56-os hős emlékének kívánnak adózni!

Fényképes beszámoló a szakosztályi Facebook oldalon tekinthető meg.

A Kolonics György Emlékfutás eredményei a honlap Események, versenyek menüjében találhatóak.