Sikeresen lezajlott a KajakKaland első hete

Sikeresen lezajlott a GSE hagyományos nyári KajakKaland-táborának első hete a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány szervezésében. Az öt-ötnapos programban mindhárom héten 24-24 gyermek vesz részt.

 
Az első héten Sinkó László és Kincses Lajos edzők vezetésével zajlottak a programok.
 
Sinkó László (Simi) így értékelte az első hetet: "A tábor minden reggel horgászattal indult Görbe Zoltán halőr és csapata segítségével, aztán következtek a vízi foglalkozások, ahol a fiatalok megismerkedtek a kajakozás és a kenuzás alapjaival. Az ebédet a Széchenyi csárdában fogyasztottuk el. Az ebéd utáni csendes pihenő keretében lehetett folytatni a horgászást, lehetett társasjátékozni, majd ismét egy kis vízi program következett. Mindenki kipróbálhatta a kenuzást és a kajakozást gyakorlatban is. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, sokat fejlődtek a héten. Színesítésként a keddi napon Vácra felbicikliztünk, ahol az árvízi tanösvényt tekintettük meg a fiatalokkal. A hét zárásaként Görbe Zoltán vezetésével a gyerekek az általuk fogott halakat is megsütötték és jóízűen elfogyasztották. Természetesen az érem- és oklevélosztás sem maradt el."
 
"A lendületes vízreszállást és az oktatást nagyban megkönnyítette az, hogy a idősebb kajakosaink a középiskolában kötelező önkéntes munka keretén belül működtek közre a sikeres tábor érdekében. Szülőként egész héten Serfőző Ágnes és Abonyi-Tóth Angéla volt a segítségünkre" - foglalta össze Sinkó László.
 
Mint arról korábban beszámoltunk, a Duna-Régió Vízi-turisztikai Szövetség 2015-ben is meghirdette az ország teljes területére, összes vízére a Magyar Vízitúrázás Napját, a kezdeményezéshez a Gödi SE szakosztálya - KajakKaland-tábora - június 26-án csatlakozott.
 
Folytatás a következő két héten Mizser Diána, majd Árkosi Gábor vezetésével.
 
Fotók a galériánkban és Facebook-oldalunkon megtekinthetők.