A pontverseny győzteseként itthon tartottuk a Göd Kupát!

Hazai sikerrel zárult a 21. alkalommal megrendezett Göd Kupa. A hagyományosan augusztus utolsó szombatjára meghirdetett kajak-kenuversenyre 10 klub utánpótlás-korú sportolói érkeztek, az összesített eredmények alapján pontversenyben a Gödi SE zárt a tabella élén.

A Gödi SE szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány idén is közösen szervezte a Dunakanyar egyik legnagyobb vízisport-eseményét. A délelőtti kajakfutamokban összesen 159-en álltak rajthoz, a beülők száma 243 volt. Délután -  sárkányhajó-bemutató után - amatőr indiánkenu-viadalra került sor. 

A csapatversenyt a pontszámok alapján a vendéglátó GSE nyerte, második a MAFC, harmadik a Váci Hajó SE lett.

A Gödi SE kajakosai 63 fővel vettek részt a 2014-es Göd Kupán, a fiatalok összesen 4 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérmet nyertek.

Az eseményen köszöntőt mondott Markó József, Göd polgármestere, aki elmondta, az önkormányzat számára fontos, hogy támogassa a sportot. A Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Lehmann László Sportiskolai programvezető a MOB által koordinált állami utánpótlás-programokról beszélt. Röviden bemutatta a Héraklész-, a Sport XXI. és a Sportiskolai programokat, Gödön az első kettőben érintett a szervező szakosztály.

Az eseményen részt vett, hajóba is ült a kenuverseny során Kovács Tamás, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora és Szaszák Dénes a GSE korábbi Európa-bajnok, világkupa-győztes kajakosa. A ma Szingapúrban élő edző - Sinkó László egykori tanítványa - az ázsiai ország klubjának pólójával kedveskedett a hat idei magyar bajnoknak.

Az amatőr indiánkenu-verseny idén is népszerű volt, a szervezők 12 futamot írtak ki a résztvevőknek. Igen szoros csatát hozott a támogatói Rotary-futam, melyben végül a Kovács Tamással erősített szakosztályvezetői egység győzött a Sinkó-család előtt, akiket szorosan követett a MOB gárdája.

A délutáni eredményhirdetésre megérkezett Győrből, a sikeres maraton-válogatóról az idei kétszeres Európa-bajnok Váczai Enikő, illetve estére a moszkvai világbajnokságon bronzérmet szerző háromszoros olimpiai bajnok, hatodik olimpiájára készülő Kammerer Zoltán is.

A nyárzáró dunakanyari versenyt a Scarabeus koncertje zárta.

A kajakfutamok eredménylistája a Göd Kupa menüpont alatt található.

Képek a Facebook-oldalunkon.

A pontverseny eredménye:

Sorrend Egyesület pontszámok
1. Göd SE 303
2. MAFC 210
3. Váci Hajó SE 186
4. Nagymaros SE 76
5. KSI 66
6. Verőcei Kajak-kenu SE 33
7. VVSI 27
8. Csepel SC 9
9. Bp. Honvéd 5
10. Váci Vasutas 1