Ötödször edzőtáboroztak a gödi kajakosok Opuzenben

Ha március, akkor ez a gödi szakosztály legidősebb kajakosainak a vízi alapozást és Horvátországot jelenti. Idén sem volt ez másképpen, a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályából néhány sportoló Sinkó László vezetésével 10 napot töltött Opuzenben március közepén.

A kiváló adottságokkal, csodálatos természeti környezettel rendelkező településen visszatérő vendégek a gödiek, 2019-ben már ötödik alkalommal töltöttek el itt a felkészülés szempontjából hasznos napokat a fiatalok.

Sinkó László edző így foglalta össze a másfél hetes összetartást: „Március 10-én hajnalban indultunk el Gödről, két kisbusszal. A segítőim edzőkollégám, Németh István (Putyu) volt, aki idén is nélkülözhetetlen volt főszakácsként, illetve Fidlóczky Zsolt, senior kajakosunk, aki az egyik buszt vezette, illetve ő is lelkesen részt vett a napi teendőkben.

Útközben az egyik pihenőhelyen megcsodáltuk a Krka folyó találkozását a tengerrel és madártávlatból a Skradin nevű települést. A tavalyi évhez képest nagyobb szerencsénk volt az időjárással, az eltervezett munka nagy részét jó minőségben elvégeztük. Napi két evezés és némi szárazföldi kiegészítő edzés szerepelt a programban. Egy alakalommal lefutottunk a 10 kilométerre lévő tengerhez, ahol némi nézelődésre is jutott idő. De voltunk a szálláshelyünktől nem messze lévő Kravica-vízesésnél, valamint Dubrovnikban, ahol megcsodáltunk a belvárost. A táborban a ’közösségi munka’ sem maradt el, a gyerekek végezték a terítést, mosogatást, és néha a főzésbe , sütésbe is besegítettek.

Útban hazafelé egy kisebb kitérőt kellett tennünk. Az időjárás megtréfált bennünket, a hegyekben leesett hó és a megerősödött szél miatt a vontát húzó buszunkat leterelték az autópályáról, és így egy jóval hosszabb, de látnivalóban gazdagabb részen vágtunk át a hegyekben.

Köszönjük mindenkinek, aki közvetlenül és közvetve segítette az edzőtábor szervezését és lebonyolítását!”