Öt dobogós helyezés a Heraklész Fizikai Felmérőn!

A járványügyi korlátozások miatt tavaly elmaradt, idén december 18-án azonban megrendezték a Gyulai Zsolt Regionális Akadémia U8-U14-es korosztálya számára a Heraklész Fizikai Felmérőt. A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya 22 versenyzővel vett részt a felmérő versenyen, amelyet az UTE pálya Szilágyi utcai telepén rendeztek.

Kimagaslónak értékelhető teljesítmény, hogy öt versenyző is 1. helyezett lett, további kettő 2. helyezés mellett, vagyis a versenyzők harmada dobogóra állhatott!

Nagyon összetett feladatsor volt a felmérőn, többféle fizikai paramétert teszteltek a gyerekeken, hogy minél jobban kirajzolódjon, jelenleg miben erősek és mit kell majd jobban fejleszteni az edzőiknek. A futások közül mindenkinek volt 30 m-es sprint, illetve a fiatalabbaknak (korosztályonként növekvő távolsággal) 1200-2400 m közötti tartós futás, a 13-14 éveseknek Cooper futás. A nyújtón kétféle gyakorlat volt, a fiatalabbaknak behajlított könyökkel 40 másodperc függés, a 11 év felettieknek húzódzkodás 30 másodperc alatt. A támasz gyakorlatokból is 2 félét csináltak a jelenlévők, a 11 év alattiak 1 percig plankeltek, az idősebbek 30 másodpercig fekvőtámaszokat végeztek. A hasizom gyakorlatok között a 13-14 évesek 1 percig lábemeléseket csináltak, a fiatalabbak pedig szintén 1 percig NETFIT ütemezett hasizom gyakorlatokat végeztek.

Ezek összesített eredményeit korosztályonként sorrendbe állították, és ezek alapján hirdettek végeredményt.

Az alábbi érmes eredményeket érték el a gödi kajakosok:

I. hely
Szabó Balázs U10
Czirbus Máté U11
Lepkó Sarolta U11
Káplár Zille U13
Varró Csenge U14

II. hely
Kramer-Boga Emma U11
Varga Zalán U13

IV. hely
Berencsi Boldizsár U10
Rif Barnabás U14

V. hely
Turi Angéla U11
Vizsy Botond U13