Nyolc éremmel kezdtük az idei szezont

Remek formát mutatva, nyolc dobogós helyezéssel zárta a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya a mintegy évtizedes hagyományokra visszatekintő Héraklész fizikai erőfelmérőt. Győrben az eredményhirdetésnél mindhárom csoportunk érdekelt volt.

Február 14-én a tavalyi évhez hasonlóan, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kiírása alapján három helyszínen - Győrben, Pakson és Tiszaújvárosban - rendezték meg az országos felmérő viadalt. A gödiek Győrben mutathatták meg, hogyan is "állnak" az alapozó időszak vége felé.

A három helyszínen több mint 1500 fiatal versengett egymással.

A feladatok közt húzódzkodás (30”), lábemelés (1’), Cooper-futás, fekvenyomás (1’ 30/40 kg) és pálya futás (2400 méter) szerepelt, korosztálynak megfelelően.

A Héraklész program 2001-2002-től támogatja - kezdetben a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet, 2012 óta pedig a Magyar Olimpiai Bizottság keretein belül - állami pénzzel a hazai utánpótlás-nevelést, a fiatalokat menedzselő programban a kajak-kenu is szerepel. A győri felmérő innen kapta nevét...

„Lenyűgöző volt a fiatalok lelkesedése, és jó érzés látni, hogy egyre több gyerek van jelen a sportágban. Volt olyan korcsoport például, amelyben több mint nyolcvanan neveztek, kiugró eredmények is születtek, és megnyugtatással töltött el, hogy a mezőny több mint fele alkatában már olyan, amely azt mutatja, újabb sikerekre készülődhet sportágunk” - mondta a Győrben jelenlévő Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző a kajakkenusport.hu-nak.

"Az eddigi felkészülésünk jól sikerült, ezt mutatják az eredmények is. Ez egy jó alap lehet arra, hogy a nyári versenyek is eredményesek legyenek a gödi kajakosok számára" - értékelt Sinkó László edző a verseny után.

"Ezen a télen a legtöbbet az úszás rendbetételével és az úszással való állóképesség fejlesztéssel foglalkoztunk. Ezért mi Győrben a futóeredményekre voltunk a legkíváncsibbak. Összességében az elért eredményeinkkel elégedettek vagyunk, a futáson kívüli számokban a gyerekek várakozásainkon felül teljesítettek. Továbbá dicséret illeti őket az eredményeken felül, a versenyen tanúsított önállóságuk miatt is. Úgy gondolom, sikerült értékes tapasztalatokkal gazdagodnunk. Jó volt együtt lenni a többi csapat tagjaival is" - összegzett Árkosi Gábor. 

A szakosztály kajakosai a fiúk csapatversenyében 56 ponttal elsők lettek, összetettben 6. a GSE (győztes a vendéglátó Győr együttese).
A három GSE-csoport 24 fős különítménye együtt érte el ezt a szezonkezdésnek mindenképp kiemelkedő eredmény.
Felkészítő edzők: Sinkó László, Árkosi Gábor, Mizser Diána és Kincses Lajos.
 
Eredmények:
Összesített eredmények: itt
Lány eredmények: itt
Fiú eredmények: itt

A GSE eredményei:

1. hely
Bíró Dominik II.kcs
Pattantyus Márk VII.kcs

2. hely
Matyus János IV.kcs
Seregi Balázs VI.kcs

3. hely
Sinkó Panna IV.kcs
Lukács István VI.kcs

5. hely
Sinkó András I.kcs
Manninger Zsigmond 0.kcs

6. hely
Popelka Márk VIII.kcs

7. hely
Zoboki Zoltán III.kcs
Sipos Kincső I.kcs

8. hely
Szilva Simon 0.kcs
Tóth Rebeka III.kcs

9. hely
Báthory Dániel III.kcs

10. hely
Bíró Zsombor V.kcs
Vass Bendegúz III.kcs
Rimár Szonja II.kcs
Rácz Brigitta Törpe kcs

11. hely
Gerber Bora 0.kcs

16. hely
Vasvári Lili VI.kcs

18. hely
Rácz Zsuzsanna I.kcs

20. hely
Szabó Nándor V.kcs

34. hely
Motyovszki Patrik I.kcs

47. hely
Pattantyus Anna III.kcs