Létesítménybővítés kezdődött az alsógödi sportháznál

Jelentős állami támogatással októberben elkezdődött a Gödi SE alsógödi vízitelepén található sportház bővítése. A létesítmény-fejlesztést követően a GSE kajakosai és vendégeik jobb és szebb környezetben, nagyobb területen fejthetik ki sporttevékenységüket.

A forrásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség biztosította.

"Ekkora támogatási összeget még soha nem kaptunk. A 19 millió forint összértékű bővítés keretében az öltözők mintegy 30 négyzetméterrel fognak megnőni, a konditermünk 35-40 négyzetméterrel lesz nagyobb, ezek felett pedig az emeleten egy szintén bővített, közel 200 négyzetméteresre növelt termünk lesz, ami hosszú távon a tornatermi költségeinket is csökkentheti, itt a kisebbek a játékos, fejlesztő programjaikat végezhetik a téli időszakban. A hosszú előkészítő munkához hozzátartozott  a tervezés, a statikai vélemények és a talajmechanika, de október végén megkezdődött fizikálisan is a munka, az alapozás. Ezzel egyidőben kicsit hontalanok lettünk, a konditermet ki kellett pakolnunk, a tornatermi igényeink is megnőttek, de sikerült mindenre megoldást találnunk. Az öt fősre bővített szakosztályvezetés az aktív szülői környezettel ismét rengeteget tett és tesz is a tudatos építkezés, a gyermekek, a sportolóink, egyben a sikeres jövőnk érdekében" - tájékoztatott Nagy Árpád szakosztályvezető.

A klubház bővítéséhez a terveket Vakli Gábor építész készítette, a kivitelező a Göd-Megyery Kft. A szakosztály bízik abban, hogy 2015 tavaszára már visszaköltözhet a csapat a sportházba, és a vízreszállás alkalmával nem csak a Duna folyik a megszokott medrében...

A Göd Városi Televízió Mozogj velünk! - című sportmagazinjának adásában az építkezéssel kapcsolatban Nagy Árpád szakosztályvezető nyilatkozott, az interjú az alábbi képre kattintva megtekinthető.