Kiegészítő sportági verseny és csapatépítő túrák

A monoton téli felkészülést érdemes pár hetente megtörni egy különleges hangulatú, más típusú „edzéssel”, amelyek sorába jól illeszkednek a csoportos túrázások és a különböző speciális versenyeken, kihívásokon való részvétel.

A túrázások mindemellett arról is szólnak, hogy a kajak-kenu szakosztályban a nevelési folyamat része az, hogy az edzők a környék természeti értékeit megismertessék a tanítványaikkal. Ennek keretében az őszi-téli időszakban több kirándulást is szerveznek az edzők csoportjaiknak!

November 13-án a Nagy Hideg-hegy futás került megrendezésre a Börzsönyben, ahová sok gödi kajakos utazott el. Az időpont hagyományosan az őszi szünet utáni második hétvégére kerül. Idén együtt teljesítették Simi és Putyu tanítványai a versenyt, amelyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervez. A 23 induló egyesület közül a gödiek neveztek a legnagyobb létszámmal a versenyre. A Nagy Hideg-hegy futás a kajak-kenu sportág dunakanyari, hagyományos téli futónapja. Sajnos 2020-ban elmaradt a verseny a járványügyi korlátozások miatt, idén azonban rengetegen neveztek és teljesítették a 7,5 km-es versenytávot, ami hagyományosan a Cseresznyefa Parkolóból indult.

December 4-én közös kiránduláson vettek részt Simi és Putyu kajakos versenyzői. Az útvonal közel 13 km volt, Magyarkútról indultak és a Nógrádi várhoz másztak fel a gyerekek a túra végére. Kellemesen elfáradtak a fiatalok, viszont a közösen eltöltött idő és a közös élmények olyan pozitív hatással vannak a csapategységre, a csapathoz való tartozásra, ami utólag nyilvánul majd meg, és összehasonlíthatatlanul több értékkel bír egy „sima” edzéshez viszonyítva!