A kenulegenda Wichmann Tamás is szurkolt a kis eszkimó-indiánoknak

A kajak-kenus dunakanyari régió eszkimó-indián játékait idén is a nőtincsi tavon rendezték, természetesen a Gödi SE fiatal kajakosainak részvételével. A már hagyományos nyári vetélkedőn különböző erő-, ügyességi- és állóképességi feladatok szerepeltek. Szerepelt a programban kislabdával célba dobás, húzódzkodás, futás és evezés. Az eseményen részt vett a 9-szeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenulegenda, Wichmann Tamás is.

Németh István edző így értékelte a viadalt: „Bíztunk a jó szereplésben, hiszen az edzéseken nagy hangsúlyt fektetek a tanítványaim sokoldalú képzésére. 22 sportolóm vett részt a megmérettetésen, ahol már a legkisebbek is indultak, megmutatták oroszlánkörmeiket. Bátran és magabiztosan versenyeztek, kiválóan dobtak, futottak, kajakoztak, talán a húzódzkodásnál volt némi hiányérzetem. A legfontosabb, hogy a tavalyi évhez képest mindenkinek sikerült fejlődni. Sok jó eredmény született, tanítványaim két első, két második, két harmadik és számos pontot érő helyezést szereztek. Másik két tanítványom, Kovács Vivi és Kovács Dániel, akik már a korosztályuk alapján kinőtték az eszkimó játékokat, Budapesten a Diák-kupán indultak az Újpesti-öbölben. Mindketten a mezőny első harmadában végeztek, az értékes hetedik helyet szerezték meg. Ezúton is köszönöm a gyerekeknek a remek versenyzést, a kollégáknak és a szülőknek a segítséget. A csoportom a továbbiakban a két hét múlva megrendezésre kerülő Budapest, Pest-megye Bajnokságra koncentrál, ahol nem kisebb a tét, mint az országos bajnokságra való bejutás."

Mizser Diána: „Nekem már csak 4 gyerkőcöm indult a versenyen, az utolsó kicsik a csapatomban. Lacika az előző évekhez hasonlóan ismét eszkimó-bajnok lett, Huba is győzelemmel zárta a versenyt, Ádi 2., Vili pedig a 3. helyen ért célba. Szuperul versenyeztek a fiúk."