Keményen helyt álltak a gödi kajakosok a Szigetkerülésen

"A szélben és hatalmas hullámokban bizony nem esett jól az evezés, de mindenki becsülettel helytállt" - így jellemezte a GSE szakosztályvezetője, Nagy Árpád - aki 4. lett - a 2. Szentendrei-sziget kerülő túraversenyt, melyen több gödi kajakos is keményen küzdött a távolság, na meg az "elemek" ellen.

„Hát… mit mondjak… ez nem egy puha verzió volt. Aki teljesítette ezt a viadalt, igazán büszke lehet magára, mert ilyen körülmények között nem akárki tud versenyezni” – összegezte a Szigetkerülés főszervezője, Vaskuti István a szombati verseny lényegét a szövetség honlapján.

A kajakkenusport.hu beszámolója szerint az erős déli szél és a yachtok, motorcsónakok óriási hullámokat korbácsoltak, olyannyira, hogy módosítani kellett a verseny útvonalát, vagyis nem a váci Duna-ágon eveztek vissza a részvevők, hanem a visegrádi szigetcsücsöknél egy bóját megkerülve szintén a szentendrei ágon érkeztek vissza a BKV vízitelepére.

Férfi kajakban Máthé Krisztián volt a leggyorsabb, a kenusoknál a maratoniban világbajnoki címvédő Kövér Márton győzött, míg a hölgyeknél Mihalik Sára diadalmaskodott. Váltóban pedig a Storcz Botond, Demeter István, Németh Tamás, Kiss József összeállítású csapat nyerte meg a versenyt.

A GSE eredményei:

III. hely Bíró Zsombor serdülő kcs.
IV. hely Nagy Árpád masters kcs.
V. hely Lukács István ifjúsági kcs.
VI. hely Seregi Balázs ifjúsági kcs.
VIII. hely Szabó Nándor serdülő kcs

A teljes eredménylista itt található.

Fotók a Facebook-oldalunkon találhatóak.