Kajakbemutató a gödi majálison, egy hét múlva Szülői nap

A Belépés Családostul rendezvénysorozat főszervezője, Wagner László lehetőséget kínált a Gödi SE-nek arra, hogy a május elsejei sportmajálison a klub szakosztályai bemutatkozhassanak. A kajakos közösség az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is élt az alkalommal.

A lelkes szülői csapat korán reggel összefogott, hogy két kajakot, egy sátrat, asztalt, padokat, egy kajak- és egy kenulapátot, valamint szórólapokat és fényképeket megmozgatva kitelepüljön a sportegyesület alsógödi telepére, a közelmúltban felújított labdarúgópálya és sportház szomszédságába.

Amíg a kiserdei füves területen az iskolás és óvodás csapatok tornája, a VUK-kupa küzdelmei tartottak, addig a sátorban készséggel adtak felvilágosítást a "gödikajak" csapatának aktív résztvevői.

Amíg az érdeklődő szülők a sátorban a szakosztály lehetőségeiről tájékozódtak, addg a kisgyermekek - még ha nem is vízen, hanem a szárazföldön - valóságban kipróbálhatták, milyen érzés a "beülőben", és hogyan kell azt a bizonyos lapátot "megforgatni".

A - labdarúgótornára nevezett csapatok és az egyéb résztvevők kalkulált létszáma alapján - mintegy 4-500 fős esemény jó alkalom volt arra, hogy a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya színesítse a városi sporteseményt, és Duna-parti egyesület lévén népszerűsítse a sportágat.

A szakosztály társadalmi szerepvállalásainak következő alkalma a Szülői nap lesz május 9-én szombaton (tájékoztató és regisztráció), amit a tervek szerint a Madarak és fák napja követ május 10-én.