Idén is csatlakoztunk a Madarak és fák napjához

A Gödi SE kajakos szakosztálya küldetésének érzi, hogy - mint természetben űzhető sportág - csatlakozzon az országos május 10-ei eseményhez, a Madarak és fák napjához. A Gödön korábban az alsógödi kiserdőben rendezett eseménynek az elmúlt esztendőkben  - és idén is - a Duna-part Nyaralóházak adott otthont.

A csapat mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött, hiszen szombaton a Szülői nap, vasárnap pedig az önkormányzat és a Búzaszem Iskola közös városi rendezvénye, a Madarak és fák napja szerepelt az éves programban.

A szakosztály aktív szülői magjának egy része Nagy Árpád szakosztályvezetővel és több sportolóval idén is kitelepült a természetközeli programra egy sátorral, két kajakkal és egyéb felszerelésekkel, hogy népszerűsítse városunkban a "gödi kajakot".

A wikipedia.hu megfogalmazása szerint a Madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. A hagyomány több mint száz éves. 

Gödön 1994 óta rendezik meg az eseményt, melynek alapító-főszervezője Nagy Gábor tiszteletbeli erdőőr. A szabadidős napon a természethez kapcsolódó programok mellett különféle sportágak is bemutatkozhattak, többek közt a kajak-kenu.

A színpadi beszélgetések során ezúttal Sinkó Panna korosztályos válogatott versenyző válaszolt a műsorvezető kérdéseire. Panna elmondta, véleménye szerint mi a szép a kajakozásban, beszélt természetszeretetéről; felsorolta eredményeit, továbbá beszámolt az előző napi edzéséről, amikor szigetkerülés alkalmával 66 kilométert eveztek.

A sátorban "szolgálatot teljesítők" pedig aktívan toboroztak az érdeklődők körében, bemutatták a szakosztály életét, vázolták annak lehetőségeit: a KajakStart programot, a Göd Kupát, a Szülői napot, a jelentkezés feltételeit, a versenyzési és szabadidős lehetőségeket.

A versenyzők abban is segítettek, hogy az apró érdeklődők helyesen üljenek bele a (szárazföldön) a kajakba, és megfelelően fogják meg a lapátot...

Képek a Fotó Portálon.