Idén is bevettük a Nagy Hideg-hegyet

Ragyogó későőszi időben, közel ezer kajak-kenu-barát társaságában idén is felfutott a Gödi SE kajakosainak egy lelkes csapata a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kiírásának eleget téve a Nagy Hideg-hegyre.

A hegyifutó-esemény már hosszú esztendők óta hagyomány a szezon zárásaként a kajak-kenus és evezős körökben. Az október végi "teljesítményfutás" alkalmával nem a helyezés a fontos, hanem a szó klasszikus értelmében: a részvétel. Nincs korosztályos megkötés, a különböző korosztályú élversenyzők mellett az esemény egyik alapítója, a hetvenes éveiben járó váci Babella László éppúgy teljesítette a távot, mint a GSE tízévesei, vagy az őket kísérő szüleik.

A gödi szakosztályt mintegy hatvanan képviselték, ami a klubok részvételét illetően dobogó közeli létszámot jelenthet, még akkor is, ha az ország távoli pontjairól - Kecskemétről, Diósgyőrből, Szegedről, Kaposvárról, Gyomaendrődről - is érkeztek futók - azaz kajak-kenusok. A számoknál maradva, a szövetség beszámolója alapján a hegyi futáson több mint 50 kajak-kenu szakosztály szerepelt legalább 5 versenyzővel.

Mindhárom GSE-csoport aprónépe nekiiramodott a 7 kilométeres távnak, a 864 méteres magasságnak, a Börzsöny harmadik legmagasabb pontjának. Jó példát mutatva Sinkó László és Árkosi Gábor edző is eleget tett a kihívásnak. 

A futás abszolút győztese Bartos Bálint lett, az Építők versenyzője 31 perc 47 másodperc alatt száguldott fel a csúcsig. A hölgyek között a Szentendrei Kajak-Kenu SE versenyzője, Süvegh Lilla 40.06-ot futott, ő ért elsőnek a célba.

A Nagy Hideg-hegyi futással véget ért a kajakos vízi évad, elkezdődött a téli felkészülés. Jön a konditerem, a hosszú futások és az úszások időszaka...