A-Híd Kupa, az áprilisi nagy regatta!

Április 27-én rendezték az első igazán rangos megmérettetést az Újpesti Öbölben, ahol a Gödi SE Kajak szakosztályából 59 versenyző indult (43 egyesületből 857 nevezés történt). Az összesített éremtáblázat 4. helyén végeztek a gödiek (4-6-3).

 

Amennyiben csak a kajak szakágat vizsgáljuk (hiszen kenus képzés nincs Gödön), ott a kajakos fiúk a 3., a lányok pedig az 5. helyen végeztek, közvetlenül a KSI mögött, de a Honvéd és az UTE előtt. 20 gödi kajakos állhatott fel a dobogóra, ami a teljes csapat harmada, ebből az adatból is látszik, hogy méltán lehetnek büszkék a gyerekek a teljesítményükre.
Ezek az eredmények azért is fontosak, mert sikerélményt és önbizalmat adnak a versenyzőknek, motiválják őket a további munka elvégzésére, akik pedig ugyan nem kerültek most dobogóra, de nagyszerűen küzdöttek és értékes helyezéseket szereztek, szintén visszaigazolást kaptak a felkészültségükről.
Az A-Híd Kupa évről évre nívósabb verseny, és trendszerű növekedést mutat fel a létszámban is. Külföldről egyre többen érkeznek, elsősorban Szlovákiából, akik további kihívást jelentenek a versenyzőknek és segítenek abban is fejlődni mindenkinek, hogy megtapasztalhassák, más országban is vannak kiváló kajakosok.
Ez a verseny az utánpótlás egyik nagy seregszemléje, az U10-U18 korosztályok mindegyike 2000 m-es távon versenyez. Több évfolyamnál 2 futamot is kellett rendezni, mert a szabályok nem engedik, hogy 30-nál több versenyző legyen egy futamban. A 4 aranyéremből két egyéni siker született, Varga Zalán és Berencsi Boldizsár révén.
A verseny után Simi és Putyu tanítványai még visszaeveztek Gödre (15,5 km), teljessé téve
a szombati nap versenyzői terhelését.

Sinkó László (Simi) elégedett volt a hozzáállással és az eredményekkel. Fontos visszajelzésnek tartja ezt a versenyt a téli alapozás után. Az A-Híd Kupa kiemelt fokmérője a felkészültségnek, rangja van és jól mutatja a friss erőviszonyokat. Az alapozás vége óta óvatosan építették fel a vízre szállást, majd a terhelést, igyekeztek közös edzéseken részt venni más régiós egyesületekkel, múlt héten már elindították a verseny szezont is a Lupa Kupával. Jövő héten, tökéletes időpontban 8 gödi kajakossal a kölyök regionális válogatott edzőtáborába mennek Dunavarsányba, ahol felmérőkkel zárják majd a tábort szombaton, utána pedig ráfordulnak a maraton országos bajnokságra történő közvetlen felkészülésre, amit 2 héttel később rendeznek Győrben. Nagy segítség továbbra is a szülők támogatása és jelenléte a gyerekek versenyein, őket is megilleti az elismerés, és jó látni azt, amikor a gyerekek sikerei után ők is büszkén mosolyognak a parton.

Németh István (Putyu) szerint az előzmények ismeretében reális eredmények születtek. Bízik benne, hogy megfelelő visszajelzést kaptak a tanítványai, ami további motivációhoz segíti őket. Némely esetben egy rosszabb rajt miatt nem sikerült előrébb végezni, vagy a cél előtt nem sokkal egy ellenfél forgatta meg a versenyző hajóját, amik szintén befolyással voltak az elért eredményekre. Az Újpesti-öböl hasonló körülményeket biztosít, mint a síkvízi versenyek pl. Szolnokon vagy Szegeden, a forduló és a 2 km-es táv természetesen megkülönbözteti a pályaversenyektől. A következő 3 hét egyrészt a maratoni bajnokságra való felkészülésről szól, de nem vehetik le a tekintetüket a síkvízi versenyekről sem, mivel azok az igazán fontosak számukra.

Pélyi Dávid a versenyen a csapathajókra helyezte a fókuszt, 8 egység is versenybe szállt az U-öbölben. A legtöbb esetben a sikerélmény szerzés volt a fő cél, amit teljesítettek is a gyerekek, nagyszerű volt azt látni, hogy 6 páros is a dobogón végzett. Az idei szezonban elsősorban a csapathajókon lesz a hangsúly, a Magyar Kupára és az OB-ra is az a terv, hogy párosban és négyesben versenyeznek a kajakosok. Így sokkal több sikerélményt szerezhetnek, és  eredményesebbek lesznek, miközben a személyes kvalitásaikat is fejlesztik. A Győrben rendezendő maraton bajnokságon elsősorban az MK2-es páros hajók versenyére koncentrálnak. Úgy néz ki, mindenkinek lesz majd párja és egymásért is küzdhetnek az ifjú gödi kajakosok a Mosoni-Dunán.

Minden korosztály számára a május 17-19. között, Győrben megrendezésre kerülő Maraton Magyar Bajnokság a következő kiemelt cél, ahol a legfiatalabbak 5 km-en, a kölyök korosztály 10 km-en, a serdülők és ifik pedig 15 km-en versenyeznek majd.

Eredményeink:

I. hely
Varga Zalán K1 U16
Berencsi Boldizsár MK1 U13
Erdős Ágoston – Farkas Csanád MK2 U10
Imrik Maja – Bohus-Magyar Zselyke MK2 U11

II. hely
Kovács Bozsidár MK1 U13
Kárász-Gyenge Veronika – Bor Lilien MK2 U12
Ilyés Vilmos – Slezsák Zsombor MK2 U11
Erdős Nóra MK1 U12
Kovácsik Abigél – Nagy Mikolt MK2 U11
Szilágyi Leona – Benk Emília MK2 U10

III. hely
Szabó Balázs MK1 U13
Ferenczi Berta – Fogas Lívia MK2 U10
Varga Szonja MK1 U11

IV. hely
Kramer-Boga Emma K1 U14
Slezsák Tamás MK1 U13
Mlinszky Máté – Dögei Máté MK2 U11
Kovács Merse MK1 U12
Farkas Márton MK1 U12

V. hely
Kemény Kristóf MK1 U13
Prokopovitsch Zalán – Erdei Olivér MK2 U11
Varró Marcell MK1 U11

VI. hely
Káplár Zille K1 U16
Keszthelyi Péter K1 U15
Mészáros-Komáromy Csanád MK1 U13

VII. hely
Kotta Krisztián – Tubak Nimród MK2 U12
Stampf Bence K1 U14
Nagy Nimród K1 U14
Benk Lóránd MK1 U13

IX. hely
Czirbus Máté K1 U14

X. hely
Rózsa Julianna K1 U15
Kecskés Csaba K1 U14

XI. hely
Lepkó Sarolta K1 U14
Zahorecz Zalán MK1 U13

XII. hely
Nyíri Levente K1 U16
Garamszegi Ákos K1 U14
Tímár Huba K1 U13
Imrik Boglárka MK1 U13

XIII. hely
Stampf Dániel MK1 U11
Mészáros-Komáromy Örs MK1 U10

XIV. hely
Turi Angéla K1 U14

XVI. hely
Soós Gréta K1 U16

XVII. hely
Ocsovai Álmos K1 U14
Káplár Benedek MK1 U13
Széll Károly MK1 U10

XVIII. hely
Erdős István K1 U15

XIX. hely
Megyeri Máté MK1 U13

XX. hely
Varró Csanád K1 U14

XXV. hely
Szeghalmi Máté MK1 U10

XXXII. hely
Barti Márton MK1 U11