Hazai edzőtáborban készülnek a gödi kajakosok

A pandémia miatt az idei melegvizes edzőtábor elmaradt. Fazekas Botond és Mizser Diána csoportja négynapos hazai edzőtáborban készült a szezonra.

Fazekas Botond így értékelt:

Habár nem melegvizes, de mindenképpen egy remek hangulatú és a tavaszi kilométergyűjtés szempontjából igen hasznos táboron vagyunk túl.

Csoportommal, ami a 14-től 17 éves korosztályt öleli fel, Árkosi Gábor csoportjából egy ifi és egy U23-as versenyzővel kiegészülve összesen 15 fővel táboroztunk Békésszentandráson, a húsvét előtti napokban. A tábor legfőbb célja, ahogy azt a nyitó mondatban kiemeltem, a kilométergyűjtés volt. Ehhez remek környezetet biztosított a Holt-Körös tükörsima, viszont annál keményebb vize. A napi átlag 25-30 km között volt, de az utolsó előtti nap a holtág teljes „körbe” kajakozásával több mint 40 km került abba a bizonyos zsákba.  Az idénynek megfelelő, egyenletes iramevezések és hosszabb 8, illetve 6 perces résztávok voltak az irányadó edzések.  A vízi munkát reggelente futással, illetve csoportos nyújtással egészítettük ki. A motorosból és néha a kajakból szemlélve úgy láttam, hogy mindenki igyekszik a tőle telhető legjobbat kihozni magából. Fontos megemlítenem, hogy az egész csoport kiemelt figyelmet fordított a kajakozás technikai kivitelezésére, ami sajnos a Dunán néha egészen nehéz feladat tud lenni, de a Holt-Körös limányoktól, örvényektől és hajóktól mentes vízfelülete tökéletes volt erre a feladatra is.

Szállásunk egy gyönyörű, mindennel felszerelt apartmanház volt, közvetlenül a vízparton. A ház óriási étkező asztala lehetővé tette, hogy mindannyian egyszerre étkezzünk, ami egy rendkívül családias légkört teremtett. Az edzések utáni pihenésben és regenerációban a jakuzzi és a szauna volt a legnagyobb segítségünk.

A szervezésben való segítségért külön köszönet Mizser Diának, aki a tábor ideje alatt meg is látogatott minket a kis 4 hónapos Zalánnal. Az utazásban való segítségért köszönet jár Lukács Istvánnak és Maszárovits Miklósnak is.

Reméljük, hogy ősszel és jövő tavasszal is újra együtt edzőtáborozhatunk ezen a remek helyen.