Havas Balázs és Sólyom Dóra világbajnok a maratoni számban!

Az Egyesült Államokbeli Oklahomában rendezték a kajakosok maratoni számának világbajnokságát. A GSE egykori sportolója, a ma váci színekben versenyző Havas Balázs az U23-asok mezőnyében, a MAFC-os Sólyom Dóra pedig az ifjúságiak közt világbajnok lett.

Balázsnak, a Huzella iskola egykori diákjának sikerét tovább növeli, hogy férfi kajakos maratoni egyéni vébécímet utoljára 25 esztendővel ezelőtt nyert. Balázs korábban U23-ban Európa-bajnoki bronzérme mellett világbajnoki negyedik helyet is szerzett a 26 kilométeres távon, ifjúsági korában vébé-harmadik és Eb-második helyet is jegyzett; 2012-ben a Sportiskolák Országos Szövetségének gáláján, a Madách Gimnázium diákjaként díjazták. 

Az ifjúsági lányok küzdelmeiben a párosok versenyében a MAFC kajakosa, a GSE korábbi sportolója, a dunakeszi Sólyom Dóra, Lucz Noémival a korábbi szegedi síkvízi vb-ezüst mellé egy maratoni vb-aranyat is bezsebelt az Egyesült Államokbeli viadalon. 

A szintén MAFC-os Freisták Péter - Vidákovich Antallal párosban - nagyszerű hajrával megszerezve a bronzérmet, a dobogó harmadik helyére állhatott fel az U23-asok között.

A női kajak kettesek versenyében az idei Európa-bajnok, szintén egykori GSE-kajakos - ma KSI-s - Váczai Enikő - Csernák Edinával, kormányproblémájukat követően - az ötödik helyen zárt.

A Havas Balázzsal készült interjút a Mozogj velünk! sportmagazinban az alábbi képre kattintva tekinthetik meg (7:36-tól)

A Sólyom Dórával készült interjút pedig az alábbi képre kattintva nézhetik meg (0:39-től)

(Fotó: kajakkenusport.hu)