Győzelem és bronzérem a bécsi maratonról

Már-már hagyomány, hogy május első hétvégéjén a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának egy kisebb csapata részt vesz az Osztrák Kajak-Kenu Szövetség és a PSV-Wien Kajak-Kenu Szakosztálya által rendezett bécsi nemzetközi maratonon, melyen idén 14 magyar és 14 külföldi klub volt képviselve.

A viadalt és a gödiek szereplését Sinkó László edző értékelte. „A gödi versenyzők fordulatokban gazdag, eredményes versenyen vannak túl, ahol egy első, egy harmadik és egy hetedik hely született. A verseny érdekessége, hogy több korosztályt, valamint a fiúkat-lányokat együtt indítják, ami további izgalmas pillanatokat hoz a viadalba.  Mivel maratoni versenyről van szó, futószakaszokkal tarkított pályán küzdöttek a helyezésekért a fiatalok. Sinkó Panna ügyesen élt a lehetőségekkel, és egy remek rajt után a fiúk oldalvizét jól kihasználva, sikerült meglógnia a mezőny többi hölgytagjától, majd menet közben is tartotta az iramot. 21 kilométer megtétele után fáradtan, de elégedetten szakította át a képzeletbeli célszalagot, megszerezve ezzel az aranyérmet.

Báthory Dánielnek 25,2 kilométert kellett teljesítenie, öt kiszállással megszakítva. Jó rajt, taktikus helyezkedés, hibátlan kiszállások és remek erőbeosztás jellemezte a versenyzését. A végén az értékes harmadik helyet szerezte meg.

Sinkó András futama volt a legnépesebb a mezőnyben, osztrák, cseh és magyar versenyzőkből ált, akik két évfolyamot öleltek fel. Bandi a fiatalabb, 15 éves korosztályt képviselte. Ügyes helyezkedéssekkel, jól megoldott ki- és beszállásokkal teljesítette a 16,8 kilométert.  A végén az előkelő hetedik helyen végzett.

Mindhárom gödi versenyző nagyon ügyesen oldotta meg a taktikai-technikai feladatokat, beleértve a ki-és beszállásokat is a futószakaszoknál. Ez a verseny nagyon jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a maraton bajnokság hasonló helyzeteire felkészüljünk” – értékelt a tréner.