A GSE fiúcsapata nyerte a győri Héraklész-felmérőt

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség három helyszínen, Győrben, Tiszaújvárosban és Pakson rendezte a mintegy évtizedes múltra visszatekintő év eleji Héraklész fizikai felmérő versenyét február 13-án. A Gödi SE kajakosai a Rába-parti városban voltak érdekeltek, ahol ismét bebizonyították, az országban a legjobbak közt vannak. A felmérő termése 12 gödi érem, a fiúk összesítésben nyerték a viadalt.

Ifjoncaink négy csoportban, összesen 31-en képviselték a Gödi SE-t. A 9-18 év közötti fiatalokat megmozgató felmérőre a szövetség beszámolója alapján 2102 nevezés érkezett. A "kicsik" húzódzkodásban, lábemelésben és futásban, a nagyok mindezek mellett súlyzós gyakorlatokkal mérték fel a szezon indulása előtti képességeiket.

A kajakos, kenus fiúk és lányok eredményét összesítve a Gödi SE a 4. helyen végzett a 32 résztvevő egyesület közül. Kajakos fiúk között az első helyet szereztük meg, míg a kajakos lányok a tabellán a nyolcadik helyen zártak. A szervezők tizenkét érmet akasztottak kajakosaink illetve KajakStartosaink nyakába, de ezek mellett sok jó helyezés is született.

"Az egész csapat kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott a hétvégi erőpróbán, mind a négy csoportunkban remek eredmények születtek. Ez azt mutatja, hogy a felkészülés jó úton halad, reméljük, hogy ezt majd sikerül kamatoztatni a vízen is. Külön öröm volt, hogy összesítésben is ilyen kiemelkedő eredményt értünk el, és nem csak a fiú kajakban voltunk az elsők, hanem a gödi csapatnak volt a leglelkesebb szurkolótábora is! A versenyzés mellett jó volt látni az ismerősöket, találkozni a barátokkal, versenytársakkal. Köszönjük a rendezőknek a szervezést, a szülőknek a szurkolást és a szállításban nyújtott segítséget" - értékelt Sinkó László edző.

"Ez a felmérő jól mutatja a szorgalmat és kitartást... Van, akinél a sok edzés hozza a jó eredményt, és van akinél a szintén sok edzés a szép felzárkózást eredményezi" - tette hozzá Árkosi Gábor edző.

„Jó kis küzdelmeket hozott ez a nap, igaz, az eső miatt elmaradtak a csúcseredmények a Cooper-futáson. Nagyon örültem neki, hogy ennyi gyerek nevezett, a győriek, akik a legnagyobb létszámban voltak jelen, a legkisebb korosztályában is rengeteg gyereket tudtak indítani” – nyilatkozta a hazai szövetség honlapján az olimpiai bajnok Dónusz Éva.

 

Eredmények:

Részletes eredménylista itt található.

2. hely Seregi Balázs (17 éves)
2. hely Sinkó András (12 éves)
2. hely Maszárovits László (9 éves)
2. hely Polónyi Liliána (9 éves)
3. hely Bíró Dominik (13 éves)
3. hely Gál András (10 éves)
4. hely Sinkó Panna (15 éves)
5. hely Zoboki Zoltán (14 éves)
5. hely Báthory Máté (13 éves)
5. hely Gál Tímea (12 éves)
5. hely Lukács Katalin (11 éves)
6. hely Matyus János Mátyás (15 éves)
7. hely Mocsári Viktor (17 éves)
8. hely Lukács István (17 éves)
8. hely Török Barnabás (12 éves)
9. hely Pattantyus Márk (18 éves)
9. hely Gabányi Bálint (9 éves)
10. hely Bíró Zsombor (16 éves)
10. hely Rimár Szonja (13 éves)
15. hely Szabó Nándor (16 éves)
15. hely Vasvári Hunor (12 éves)
16. hely Török Zalán (10 éves)
17. hely Nagy Borka (15 éves)
17. hely Sipos Kincső (12 éves)
18. hely Rácz Brigitta (10 éves)
19. hely Báthory Dániel (14 éves)
21. hely Gál Ákos (11 éves)
22. hely Tóth Rebeka (14 éves)
22. hely Rácz Zsuzsanna (12 éves)
31. hely Maszárovits Miklós (12 éves)
34. hely Pór Levente (12 éves)

Fotógaléria a Facebook-oldalunkon itt található.