Gödiek több mint ezer kajak-kenus közt a Nagy Hideg-hegyen

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Nagy Hideg-hegyi futást, melyen mintegy 1100 sportoló, edző, szakember és "bevállalós" szülő teljesítette a 7 kilométeres távot, az 541 méteres szintkülönbséget, köztük a Gödi SE szakosztályának tagjai.

A tradicionális szezonzáró eseményen az ország különböző településeiről több mint 40 kajak-kenu szakosztály képviselője vett részt, a gödiek idén is igen nagy számban teljesítették az amúgy téli időszakban hétről-hétre "jegyzett" penzumot, melynek során "pacsizhatnak" a 864 méter magasan fekvő szintjelző kőoszloppal.

A megmérettetésen a GSE kajakosainak mindhárom csoportja képviseltette magát, kisebbek és nagyobbak egyaránt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az abszolút versenyt a váci Sági József nyerte, a sportági győztes Petró Ádám a Váci Hajó többszörös ifjúsági világbajnok maratoni kajakosa 32 perc 32 másodperc alatt ért a célba. A lányok között Süvegh Zsófia győzött 41.06-os idővel, ő a Szentendrei Kajak-Kenu SE versenyzője.

Weisz Róbert főszervező a kajakkenusport.hu-nak úgy fogalmazott, a hagyomány mellett fontos, hogy a sportágban van arra szándék és igény, hogy az év végén még egyszer együtt mozduljanak, együtt legyenek a versenyzők.