A gödi kajakosok dobogós helyezésekkel kezdték a szezont

A Gödi SE kajakosainak egy csapata Sinkó László vezetésével a tolnai maratonon kezdte a 2017-es szezont. A hagyományos évadnyitón egy gödi győzelem és két második helyezés született.

A kilenc gödi fiatal rossz előjelekkel indult a versenyre, sokan betegség miatt nem tudtak a csapattal tartani.

„A hagyományosan jó hangulatú tolnai versenyen remek küzdelmeket láthattunk, ahol a házigazdák és a szekszárdiak vitték a prímet. Persze azért a gödieknek is jutott érem és jó helyezés. A sportolóknak nem csak egymással, de a helyenként hínáros pályával is meg kellett küzdeni. A futamokat szerb kajakosok tették nemzetközivé. A színvonalat mutatja, hogy több versenyszámban Európa- és világbajnokot is láthattunk rajthoz állni, köztük a legismertebb Boros Adrián, a tolnaiak kiválósága volt. Köszönjük a vendéglátóknak a szervezést!” – foglalta össze Sinkó László. A gödiek edzője hozzátette: a viadal remek visszajelzést adott, hogy hol tartanak a felkészülésben, mit, és min kell változtatni a győri maraton-bajnokságig.

A küzdelmeket Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is megtekintette. A hazai szövetség honlapján a sportvezető arról számolt be, számára is meglepő, hogy Tolnára, a holtágban zajló maratonon több mint 20 egyesület vett részt.

„Itt is volt olyan korosztályos mezőny, ahol negyvenen álltak rajthoz és a borús idő ellenére a parton is komoly élet zajlott. Beszélgetve az edző kollégákkal, arról számolnak be, hogy a javuló infrastrukturális körülményeknek köszönhetően egyre többen jönnek le a vízitelepeinkre kajakozni és kenuzni az ország minden pontján” – mondta Schmidt Gábor.

Eredmények:

1. Sinkó András MK-1 fiú, U13 10 km
2. Sinkó Panna K-1 lány, U16 10 km
2. Báthory Máté K-1 fiú, U14 10 km
4. Horváth Csenge K-1 leány, U18 10 km
4. Korompai László K-1 fiú, U15 10 km
6. Seregi Balázs K-1 fiú, U18 10 km
7. Vasvári Lili K-1 leány, U18 10 km
9. Bíró Dominik K-1 fiú, U13 10 km
Nagy Borka nem ért célba