Gödi érmek a bécsi nemzetközi versenyről

A Gödi SE kajakos szakosztályának egy kisebb csapata május első hétvégéjén Bécsben, nemzetközi maraton versenyen vett részt. Több európai ország versenyzői között Magyarországot is több egyesület képviselte, köztük Sinkó László vezetésével a gödiek, akik három éremmel tértek haza.

A versenyen a hazai szövetség beszámolója alapján közel 300-an álltak rajthoz. A gödi érmeket Váczai Enikő, Bíró Zsombor és Matyus János szállította.

„A maraton-elit jelentős része ott volt a bécsi viadalon, köztük tavalyi világ- és Európa-bajnokok. A verseny érdekessége, hogy egy-egy korosztály egyszerre indult: férfiak, nők, kajakosok és kenusok is. A csapat jól teljesített, mindhárom indulónk dobogón végzett. A versenyt összegezve nagyon jó képet kaptunk arról, hogy hol tartunk a felkészülésben, miben kell még fejlődnünk a két hét múlva megrendezendő maratoni országos bajnokságig. Köszönjük a szervezőknek a vendéglátást és a jó hangulatú versenyt!” – számolt be a viadal után Sinkó László.

Eredmények:
2. hely: Váczai Enikő (K-1 női felnőtt, 21 km) és Matyus János (K-1 fiú U15-16, 16 km)
3. hely Bíró Zsombor (K-1 fiú U17-18, 21 km)

A hétvégén a gödi szakosztály érdekelt volt még a XVI. Vízitúra Kupa leányfalui fordulójában is, ahol a kajakpárosok mezőnyében induló Báthory Máté és Vona Csaba képviselte a klubot. Sokáig vezető pozícióban álltak az élen, de a táv háromnegyedénél, 16 kilométer megtétele után ki kellett állniuk a hajó kormányproblémája miatt. A versenyzők beszámolója szerint így is óriási élményt jelentett számukra ez a jó hangulatú erőpróba.