Dunakeszi vízitúra-kupafutamon jártak a gödi kajakosok

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség már harmadszor rendezett Dunakeszin vízitúra-kupafordulót. A szokásos szabadidősport-rendezvény ezúttal utánpótlásversennyel egészült ki, amelyen a Gödi SE kajakosai is részt vettek.

A dunakanyar.hu beszámolójában a szervező, egykori világbajnok kajakos Bauer Márton elmondta, a versenyen összesen 170 fő szállt hajóba 33 kategóriában, a gyerekektől kezdve egészen 99 éves korig bárki indulhatott a nők és a férfiak mezőnyében. Az országos vízitúrakupán az utánpótláskorúak mezőnyében a Dunakanyarból hat egyesület - köztük a Dunakeszi, és a szomszédos Göd versenyzői - a fővárosból az MTK, a BKV, valamint a Vasas sportolói vettek részt. 

A gödiek szerepléséről Árkosi Gábor edző számolt be.

„Nagyon örültünk Bauer Marci megkeresésének, hogy az idei, Dunakeszin rendezett Vízitúra Kupa-állomáson utánpótlásfutamokat is szerveznek, és mi is indulhatunk rajta. Az előző hétvégén megtartott váci kupán leginkább a dunakanyari régiónak a feljebb található egyesületei vettek részt, itt viszont inkább a Gödtől lefele találhatóak. A gyerekek örömmel indultak és teljesítették a számukra kiírt 8 km-es távot. A terep sem volt idegen, hiszen az edzéseink során sokszor kajakozunk ezen a Duna-szakaszon. Ennek ellenére azért a hosszabb távú versenyek sajátossága révén érték váratlan események a gyerekeket, de ez is a tanulás része. Váchoz hasonlóan itt is születtek szép eredmények. Gál András többszörös országos bajnokunk itt is győzni tudott, önbizalmat szerezve a további felkészüléséhez. A délután folyamán a túrabajnoki futamok következtek, ahol szintén voltak érdekeltségeink. A versenyen lényegében ugyanaz a csapat vett részt, akik a pár héttel ezelőtti quadratlon-versenyen. Ők mind úgy gondolták, ez a 22 km-es táv jó edzéslehetőség. Báthory Dániel az ifi utánpótlásfutam mellett itt is győzni tudott. A hétvégén Nőtincsen folytatja majd a csapat a régiós versenyzést, azután reméljük már következhetnek az országos szintű versenyek is. Köszönjük a szervezőknek a vendéglátást!” – mondta Árkosi Gábor.

(forrás: dunakanyarregio.hu, MKKSZ)