Dobogós helyezésekkel kezdtük a versenyszezont az Újpesti-öbölben

A Gödi SE fiataljai számára az április végi A-Híd Építő Kupa - Öbölkör Bajnokság jelentette a szezonkezdést. Az Újpesti-öbölben több ország ezernél is több kajak-kenuversenyzője állt rajtvonalhoz.

A gyönyörű tavaszi időben rendezett eseményen a szervező Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI SE) vízitelepén akár a "megtelt" táblát is kitehették volna.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy a hazai klubok mellett határainkon túli fiatalok is megmérkőztek a minél jobb helyezésekért. A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályából minden korosztály képviseltette magát; ez volt az első olyan viadal, ahol a tavaly ősszel Mizser Diána vezetésével csatlakozott csoporttal kiegészülve mutathatta meg népes egységét a gödi egyesület.

Az újpesti viadalon teljesítménye alapján 12 kajakosunk állhatott ki az eredményhirdetés alkalmával a futam legjobbjai közé. Az első három hely valamelyikéről ezúttal Rácz Brigitta (1. hely), Rimár Szonja és Korompai László (mindketten 3. helyezés) gondoskodott.

A csapatvezetői feladatokat Mizser Diána és Árkosi Gábor kiválóan látta el.

Amíg a GSE fiataljai Budapesten versenyeztek, a nagyválogatott tagjai Szolnokon "válogatóztak".

A hazai szövetség honlapjának beszámolója alapján a férfi K-1 5000 méteres versenyszámában való indulás volt az idei első hivatalos válogató tétje. A Szolnokon megrendezett futamon azok a versenyzők állhattak rajthoz, akik a múlt hét közepén rendezett 2000 méteres felmérőn az első harmincban végeztek. A válogató győztese a csapat egyik legrutinosabb tagja, a korábbi GSE-kajakos Kammerer Zoltán lett.

A Híd Építő Kupa - Öbölkör Bajnokság, a Gödi SE érmesei:
1. Rácz Brigitta MK1 Törpe kcs
3. Rimár Szonja MK1 II.kcs
3. Korompai László K1 III.kcs
4. Sinkó Panna K1 IV.kcs
4. Tóth Rebeka MK1 III.kcs
5. Bíró Dominik MK1 II.kcs
5. Lukács István K1 VI.kcs
5. Matyus János K1 V.kcs
6. Manninger Zsigmond MK1 I.kcs
6. Bíró Zsombor K1 V.kcs
6. Sinkó András MK1 I.kcs
6. Báthory Dániel MK1  III.kcs

Eredmények

Fotók a Galériában és a Facebook-oldalunkon találhatóak.