Búzaszem iskolás gyerekeket oktatott a GSE szakosztálya

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya idei új projektjeként azon dolgozik, hogy a gödi iskolák gyermekeinek megtaníthassa a kajak-kenuzás, a vízi közlekedés alapjait. A szakosztály illetve a Dunai Vízisport Alapítvány képviselői ennek szellemében felvették a kapcsolatot a három iskolával.

Az első alkalommal, május 16-án, az alsógödi Búzaszem iskola két osztályának tanulói, az ötödikesek és a hatodikosok lepték el testnevelőjükkel a GSE alsógödi vízisport bázisát.

“Délelőtt 9-re jött a 6. osztály. Tizenheten vízre szálltak Orsi és Simi irányításával. Ezzel a csapattal Fecó bácsi, a Búzaszem testnevelő tanára is eljött evezni – példát mutatva tanítványainak -, az egyik hajó vezérevezőseként segítette a kenu haladását. Útvonal: a Gödi SE kajakos csónakházától indulva a kiságban fölfelé haladva Felső-Gödig, majd vissza, ez összesen 6 km evezést jelentett.”

“12-re jöttek az ötödikesek. Az osztály közel fele vállalkozott a kenuzásra. A segítők Németh István és Szabó Judit volt. Az evezés fortélyait a gyerekek először a hajótartó-bakon gyakorolták. Majd a csapat a holtágban evezett fel az Ilka patakig és vissza. A magas vízállás miatt a Duna vadregényes képét is megcsodálhatták. A gyerekek remekül érezték magukat. A parton maradtak addig Fecó bácsi irányításával futottak, majd kipróbálták a konditermünket is. Ebben az osztályban ugyan a vállalkozókedv egy kicsit alacsonyabb volt, de látva a vidám partra szállókat, a legközelebbi alkalommal már többen szeretnék kipróbálni ezt a lehetőséget” – számoltak be az esemény szervezői.


Képek a Fotó Portálon.