Az opuzeni edzőtábor után kezdődhet a szezon!

Az előző évekhez hasonlóan a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának egy tizenhat fős csoportja idén tavasszal is melegvízi edzőtáborban töltötte a felkészülés utolsó időszakát a horvátországi Opuzenben, Sinkó László edző vezetésével. Hamarosan indul a versenyszezon…

A fiatalok a GSE három kajakos csoportjából utaztak a márciusi összetartásra, melyen Németh István edző és a szülők közül Szabó László segítette Sinkó László munkáját.

A csapat március 17-én hajnalban indult Gödről, majdnem az egész utat szakadó esőben tették meg, így menet közben csak alig volt lehetőség nézelődésre.

„Az opuzeni időjárás sem fogadott kegyeibe minket, két napot leszámítva szeles, esős, havas, hideg időben végeztük el a napi két evezést, illetve a kiegészítő edzéseket. A velencei csapat is velünk egy időben edzőtáborozott a helyszínen, így némileg könnyebb volt mozgásban tartani a sportolókat, egymásnak példát adva, segítve. A tábor ideje alatt mindenki becsülettel tette a dolgát, azonban a kitűzött kilométer-mennyiségtől messze elmaradtunk az időjárás miatt – összegzett Sinkó László. – A tábor felénél lehetőségünk volt egy kis kalandozásra is a környéken, lementünk a tengerre, megtekintettünk két gyorsnaszád-bázist, valamint a Metković melletti hegyről is megcsodáltuk a havas tájat. A jó hangulatot a zord időjárás sem tudta elrontani, vidáman teltek a napok. Útban hazafelé megtekintettük a Krka vízesést, ami a sok esőzéstől az extra vízhozammal a legcsodálatosabb arcát mutatta. Köszönjük mindenkinek, aki segítette az edzőtábor eredményes lebonyolítását” – tette hozzá a GSE kajakedzője.

A felkészülés itthon folytatódik. Sinkó László elmondta, hogy az első megmérettetése a kisebbeknek a Hídépítő-kupa lesz, míg a nagyobbak a tolnai maratonversenyt célozzák meg.