Az ifi ob-n tovább gyarapodott a bajnoki címek száma

Augusztus 5. és 7. között rendezték az ifjúsági és U23-as kajak-kenu országos bajnokságot Szegeden. A viadal egyben válogató volt az Olimpiai Reménységek Versenyére (ORV). Az eseményről a GSE kajakosai – köztük néhány serdülő korosztályú sportoló – újabb jó eredményeket szállítottak.

Lukács István 1000 méteren, K-1-ben 6. lett, majd győri párjával, Obert Ákossal K-2-ben a dobogó tetejére állhatott, győzelmükkel megszerezve az indulási jogot az ORV-re. A párosok közt Seregi Balázs a tiszafüredi Fülöp Gergellyel 8. lett. Lukács István K-2 500 méteren 9. helyen végzett.

Kétszáz méteren több jó helyezés is született. Horváth Csenge K-1-ben 6., váltóban Bíró Zsombor, Matyus János és Seregi Balázs 2., Horváth Csenge, Sinkó Panna és Vasvári Lili 3. lett.

A hosszúnak mondható 4000 méteres távon az ifjúsági mezőnyben az első öt versenyzőt helytelen befutó miatt kizárták, így a hatodik helyen érkező Lukács Istvánt rangsorolták az első helyre. Ő állhatott volna a dobogó tetejére, de sportszerű magatartással nem állt arra fel… Ebben a számban Bíró Zsombor 10., Matyus János 13. lett.

Az ifi női mezőnyben, szintén 4000 méteren Sinkó Panna 10.-ként érkezett, csakúgy, mint U23-ban Váczai Enikő.

Az idény hátralévő kiemelkedő eseménye lesz még a korosztálynak az augusztusi maraton vb-válogató. 

A GSE szakosztálya pedig készül az utolsó augusztusi hétvégén megrendezendő Göd Kupára, melyet több dunakanyari viadal előz még meg.

A versenyen készült képek megtekinthetők a Fotó Portálon.