Az első KajakStart edzőtábor

A Gödi SE kajakos szakosztálya nem egész egy éve működteti az országban is egyedülálló KajakStart programját. Huszonöt KajakStartos gyermekünkből 18 vett részt az augusztus elején tartott háromnapos edzőtáborban. 

A javarészt első-második osztályos gyerekek az első napon Sződligetig kenutúráztak, a második napon Verőcéig kerékpároztak (beiktatva egy váci játszótér- és mászóka-látogatást, ahol edzőikkel versengve másztak a kötéllétrákon), a harmadik napon pedig a Szakáts-kerti kalandpark, számháború és felhőtlen lubickolás a gödi strandon volt a program. A gyerekek minden nap reggel nyolcra érkeztek, s délután négykor mentek haza, ebédelni pedig Sződligeten, Verőcén, a harmadik napon a gödi Széchenyi csárdában tudtak.

Az edzőtábort a gyerekekkel évközben is foglalkozó Vadász Anita, Németh István (Putyu) és Vass Péter tartották. Az edzők szerint a kis kajakos palánták lelkesen, ügyesen, rátermetten és fegyelmezetten vettek részt az edzőtáborban, élmény volt velük együtt lenni, s a csapat is összekovácsolódott ez idő alatt.

Szóval így zajlott a világ első KajakStart edzőtábora.

S hogy miért világelső?

A KajakStart program a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának 2014-es „találmánya”: azokat a gyerekeket, akik még nem kajakozhatnak, úszással, futással, kerékpározással, mozgásfejlesztéssel készítjük fel a komolyabb sportolásra. Az első-második osztályos gyerekek két kiscsoportban, lakóhelyükhöz közel, Felsőgödön és Alsógödön is elkezdhetik a sportolást. No, ennek a „világelsőként” tavaly alakult KajakStart csoportnak volt az első edzőtábora idén.

Ősszel egyébként újra várjuk a gyerekeket a KajakStart csoportokba Felsőgödön és Alsógödön is. Jelentkezés: info@godikajak.hu vagy telefonon Alsógöd: Vadász Anita, 0630-257-6082, Felsőgöd: Vass Péter, 0630-8802-335.