Alsó- és Felsőgödön is sikerrel indult a KajakStart programunk

A KajakStart programot idén szeptemberben sikeresen elindította a GSE Kajak-Kenu Szakosztálya azzal a céllal, hogy mozgáslehetőséget kínáljunk azoknak a gyerekeknek, akik később szeretnének kajakozni, de még túl fiatalok hozzá, valamint azoknak, akik egyszerűen csak mozogni kívánnak. 

A szakosztály vezetése két csoportban alakította ki a lehetőségeket, egy bázis Alsógödön egy pedig Felsőgödön működik.

"Szerettük volna a gyerekek lakóhelyéhez közel vinni az edzéseket. Alsógödön Vadász Anita tanítónő és képzett kölyökatlétika-oktató, Felsőgödön pedig egykori kajakosunk, a Testnevelési Egyetemre járó Vass Péter vezeti a csoportokat. Az úszóedzések alkalmával pedig egykori kajakosunk, a korábbi úszó, a jelenleg segédedzői képzésre járó Németh István irányításával készülnek a fiatalok" - tájékoztatott Horváth Szilárd szakosztályvezetőségi tag.

"Heti egy szárazedzést, továbbá heti egy úszóedzést tartunk, havonta pedig egy kiadós túrára megy a csapat. A klubház átépítése miatt az alsógödi edzéseket is kénytelenek voltunk átvinni Felsőgödre a Dunapart Nyaralóházak színháztermébe. A felsőgödi csoport hétfőn 16.30-tól a Dunapart Nyaralóházaknál edz, szerdán 16.30-tól pedig a gödi strandfürdő területén, az alsógödi csoport kedden 16.30-tól szintén a Dunapart Nyaralóházaknál edz, csütörtökön 16-30-tól pedig a strandon. Ahogy a klubházunk elkészül, a létesítmény-fejlesztés befejeződik, Alsógödön újra megteremtődnek a feltételek a gyerekek képzésére. Szükség szerint a gyerekek szállításába is besegítünk" - mondta Vadász Anita.

"A Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezető szakembereinek is bevittük a KajakStart programot, melyet nagy érdeklődéssel fogadtak, hiszen ilyen "kajakos előnevelő" még nincs az országban. Mi is figyeljük a program gyakorlati megvalósulását, s alakítunk rajta, ha szükséges" - tájékoztatott Nagy Árpád szakosztályvezető.

Fotók: itt