"Akár hagyományt is teremthet a regionális edzőtáborral a Gödi SE szakosztálya"

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával április első hetében régiós kajakválogatott edzőtábort szervezett a GSE alsógödi, kibővített telephelyén. Az összetartáson a dunakanyari régió öt szakosztályából összesen huszonöt tehetséges fiú és lány vett részt.

A tábor végén  a hazai szövetség képviseletében Kovács Tamás azt mondta, akár hagyományt is teremthet a regionális edzőtáborral a Gödi SE szakosztálya.

Az edzőtábort vezető edző, Sinkó László a négy nap végén úgy összegzett, a szélsőséges időjárás ellenére is remek hangulatban folytak az edzések. 

"Amikor tudtunk, akkor eveztünk, bár a hideg idő miatt csak rövidebb távokra volt lehetőségünk. A vízi foglalkozások mellett nyújtás, lazítás, futás és kondicionáló edzések szerepeltek a programban. Kiegészítésként két napon is a gödi termálfürdőbe mentünk egy kis lazításra, és volt alkalom, hogy a Huzella Sportcsarnokban szerveztünk tornatermi edzést, illetve vidám focit. A zárónap előtti este Vecseri Lajos gyúró volt a vendégünk, aki remek előadást tartott a nyújtásról, lazításról, illetve a folyadék-utánpótlás fontosságáról - erre a vendéglátó szakosztály más tagjai is meghívást kaptak. A tábort egy hosszabb evezés, majd közös ebéd zárta. Úgy gondolom, ezt követően mindenki fáradtan, de élményekben gazdagon indult haza" - nyilatkozta Sinkó László.

A szakosztály edzője azt is kihangsúlyozta, hogy remek bázist biztosított az edzőtáborra a felújított, megnagyobbított sportház.

"Az étkezést a szomszédos Széchenyi csárdában oldottuk meg, ezúton is köszönjük a türelmes kiszolgálást, a finom, bőséges étkezést és az életmentő meleg teák készítését. Külön köszönet illeti edzőkollégámat, Zsigmond Zsókát, aki a dunafüredi tanítványaival érkezett hozzánk. Tapasztalatával, szervezőképességével nagyban hozzájárult a tábor sikeréhez. Megköszönöm továbbá a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek a támogatást, hogy lehetővé tették, a fiatal, tehetséges sportolók remek edzőtáborban való részvételét.”

Kovács Tamás, a Magyra Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora azt emelte ki, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség régi szándéka a regionalitás erősítése, a kölyök régiós táborok, események szervezése ennek  a szándéknak az egyik eleme.

"Fontosnak tartjuk, hogy az alsóbb korosztályokban - gyerek és kölyök - megfelelő módon legyenek foglalkoztatva a gyerekek. Ez a két korosztály a legnépesebb csoportja a kajak-kenu társadalomnak, így  ezen korosztályok motiválása, szerepeltetése lényeges számunkra. Szeretnénk, ha a régiókban beindulna egy intenzívebb szerveződés, mint például a közös edzések lebonyolítása a közeli klubokkal, közös felmérések vagy akár edzőtáborok szervezése. A célunk az, hogy növekedjen a régiók eredményessége, kisebb legyen a versenyzői lemorzsolódás. A későn érő tehetségek ne kallódjanak el, és azok is megfelelő motiváláshoz jussanak, akik nem tartoznak a korosztályuk legjobbjai közé. A  Dunakanyar egyesületei már eddig is élenjártak, a már hagyományosnak mondható helyi versenyek rendezésével. Ezzel a régiós táborral akár hagyományt is teremthetünk" - mondta Kovács Tamás,.

Fotók: itt