14 dobogós helyezés a Verőce Kupán!

Az országos bajnokságot követő 2 hét pihenő után folytatódott a felkészülés. A Göd Kupát megelőzően, augusztus 19-én a Verőce Kupán indultak a gödi kajakosok. 40 versenyzővel vett részt a szakosztály a viadalon, ahol az összesített eredmények alapján a vándorserleget is elnyerték a fiatalok.

 

Simi, a szokásoknak megfelelően, a versenyzőkkel felevezett Verőcére a versenyt megelőző napon. A szervezők jóvoltából zárt helyen tárolhatták a hajókat, ami megnyugtató volt mindenki számára. A másnapi verseny után pedig visszaeveztek Gödre, ezzel teljessé téve az élményt. A vízen hátborzongató látványt nyújtott a 40 kajakos gyerek, ahogy megindult hazafelé, Fontos a szakosztály számára, hogy a Dunakanyar régióban nyár végén rendezett versenyeken ott legyenek, hogy az egyesületek egymást támogassák, egymás versenyein részt vegyenek, így várhatóan a Göd Kupára is sokan érkeznek majd augusztus 26-án! 

16 egyesület 152 versenyzője nevezett, a Gödi SE volt a legnagyobb létszámú résztvevő. Minden versenyszám ugyanazon a távon, 2000m-en került megrendezésre és csak egyéni versenyszámok voltak. A 21 megszerezhető aranyéremből a gödi csapat 5 aranyérmet szerzett (5-4-5), az éremtáblázat első helyén végzett 14 megszerzett éremmel.

Sinkó László (Simi) értékelése a verseny után:
Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy minden évben igyekeznek magas szintű hátteret biztosítani a résztvevőknek. A zárt helyen történt hajótárolási lehetőség, a versenyzők étkeztetése, a jó hangulat biztosítása, a verseny zökkenőmentes lebonyolítása mind ilyen faktor. Ez a verseny a kajak-kenu sportág népszerűsítését hivatott szolgálni, más egyesületek versenyzői is a bajnokság utáni pihenőről tértek vissza. Jó küzdelmeket láthatnunk, a versenyzőkben azért mindig ott bugyog a bizonyítási vágy. Több versenyzőm is indult MK és K számokban is, próbálgatják a szárnyaikat, ez így van rendjén. A szülők is meg voltak lepődve, amikor a verseny után megindult a gödi armada visszafelé, látszott az egyesület ereje a Dunán. Ez a mi igazi tőkénk, a nagy létszám. 
Gőzerővel készülünk a Göd Kupára, óriási a támogatás a szülők részéről is, akik mindig segítenek az előkészületekben. Szeretnénk megadni a módját ennek a jubileumi, szakosztályunk fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendezett viadalnak. Közben pedig augusztus 23-án részt veszünk az Atlétikai Világbajnokságon, megnézzük a helyszínen Magyarország eddigi legnagyobb sportrendezvényének aznap esti küzdelmeit.

Pélyi Dávid gondolatai a verőcei verseny kapcsán:
Teljes létszámmal, 13 versenyzővel vettünk részt a versenyen, mi még nem eveztünk fel, hanem vontával jutottunk Verőcére. A versenyen szép eredményeket értünk el, és tetszett, hogy nagy küzdelmeket láttam a gyerekek között (U10-ben például a fiúknál 8 tanítványom versenyzett egymással és az ellenfelekkel a 2000m-es futamban). A pihenő után 1 hét volt az edzésekbe visszarázódásra, sokan részt vettek a kajak kalandtáborunkban, ahol extra edzéseket is be tudtunk tenni a délutáni programok után. A versenyen a sok forduló kihívást jelentett még néhányuknak, amihez a nagy létszámú mezőny is hozzájárult (a lányok kevesebben voltak, de így is a 7-ből 5 versenyző gödi volt, mi adtuk a tömeget a futamban). Sokat fejlődtek a nyár folyamán a gyerekek a versenyeken, és visszafelé már mi is csatlakoztunk a nagyobbakhoz, velük együtt eveztünk vissza Gödre. Közben különböző feladatokat hajtottak végre (vízen ülés formációk, iramváltások), amivel még élvezetesebbé tettük a vízen töltött időt.

Eredményeink:

I. hely
Lepkó Sarolta MK1 U13
Stampf Bence MK1 U13
Kramer-Boga Emma K1 U13
Szabó Balázs MK1 U12
Varga Szonja MK1 U10

II. hely
Erdős Nóra MK1 U11
Slezsák Tamás MK1 U12
Berencsi Boldizsár MK1 U12
Keszthelyi Péter K1 U14

III. hely
Varró Marcell MK1 U10
Turi Angéla MK1 U13
Keszthelyi Péter K1 U15
Kramer-Boga Emma K1 U14
Bohus-Magyar Zselyke MK1 U10

IV. hely
Szűcs Anna K1 U17-18
Kárász-Gyenge Veronika MK1 U11
Czirbus Máté MK1 U13
Imrik Maja MK1 U10
Erdős István K1 U14

V. hely
Slezsák Zsombor MK1 U10
Bor Lilien MK1 U11
Turi Angéla K1 U13
Pók Anna MK1 U12
Stampf Bence K1 U13

VI. hely
Soós Gréta K1 U10
Kotta Krisztián MK1 U11
Herczegh Borbála MK1 U10

VII. hely
Veres-Kiss Bendegúz MK1 U13
Imrik Boglárka MK1 U12
Kovácsik Abigél MK1 U10

IX. hely
Pákozdi-Szabó Csongor MK1 U10
Kecskés Csaba K1 U13
Kemény Kristóf MK1 U12

XI. hely
Ilyés Vilmos MK1 U10
Farkas Bálint K1 U13

XII. hely
Mlinszky Máté MK1 U10
Varró Csanád K1 U13

XIII. hely
Stampf Dániel MK1 U10
Káplár Benedek MK1 U12

XIV. hely
Garamszegi Ákos K1 U13

XV. hely
Prokopovitsch Zalán MK1 U10
Czirbus Máté K1 U13

XVI. hely
Barti Márton MK1 U10