10 dobogós helyezés a Héraklész fizikai felmérőkön!

2022. február 19-én a Gyulai Zsolt Regionális Akadémia szervezésében újabb Héraklész fizikai felmérőn vettek részt a Gödi SE U10-U14-es kajakosai Budapesten az UTE pálya Szilágyi utcai telepén, február 20-án pedig a Serdülő és Ifjúsági Héraklész Központi Felmérő került megrendezésre Győrben, az U15-U18-as korosztály számára.

A decemberi felmérőhöz képest több, mint duplájára nőttek a korosztályonkénti létszámok, így az elért eredmények és megszerzett helyezések még inkább felértékelődtek! A budapesti felmérőn 26 gödi kajakos vett részt (16 egyesület 347 kajakosa nevezett), ők nagyrészt Sinkó László (Simi) és Németh István (Putyu) tanítványai, 4 versenyző pedig a KajakStartból érkezett a felmérőre, akik mindannyian éremmel tértek haza! A győri felmérőn Putyu tanítványaiból 8 gödi kajakos vett részt (46 egyesület 475 versenyzője nevezett), Varró Csenge került dobogóra, 3. helyen végzett.

A KajakStartos fiatalok is nagyon komolyan vették a megmérettetést, nemcsak az edzéseken, hanem szabadidejükben is gyakorolták a feladatokat. Első versenyük volt, amin kiválóan helytálltak, edzőik, Vadász Anita, Vonáné Váczai Enikő és Vass Péter is nagyon büszke rájuk!

A decemberi felmérőhöz képest, amikor 7 dobogós helyezése lett a gödi kajakosoknak, ez a mostani 10 dobogó jól alátámasztja azt, hogy a téli alapozás hatékony és előremutató volt a rengeteg betegség és karantén kötelezettség ellenére is, ami bizakodásra ugyan okot adhat, de elbizakodásra semmiképpen sem, hiszen ezekben a korosztályokban nagyon gyorsan meg tudnak változni az erőviszonyok, akár pár hónap alatt is. A számonkénti eredményeket böngészve külön említést érdemel, hogy a hosszú futásban (2000-2400 m illetve Cooper futás) szinte minden gödi kajakos a közvetlen élmezőnyhöz tartozott, tehát az állóképességi szintjük messze a korosztályos átlag feletti, ami a fiatalok edzéseinek és versenyeinek a terhelése, illetve a regenerációjuk szempontjából külön értéket jelent!

Természetesen, az erőfeladatok is hangsúlyosak voltak, korosztályonként más feladatok kerültek előtérbe. A legtöbb pontot a húzódzkodással és a fekvőtámasszal lehetett szerezni (30 mp alatt kellett minél többet végrehajtani), így ezekre mindenképpen érdemes külön is készülnie a versenyzőknek.  A hasizom-gyakorlat szintén a feladatsor része volt, ez azonban nem adott valós szórást a kajakosok között.

Végül a versenyszámonként megszerzett pontok összesítése alapján alakult ki a végső sorrend. Érmet és oklevelet kaptak az első 6-ban végzett kajakosok.

Részletes eredmények az Események, versenyek menüpontban találhatóak.

Érmeseink:
1. hely
Káplár Zille U14
Kramer-Boga Emma U12

2. hely
Lepkó Sarolta U12
Erdős Nóra U10
Czirbus Máté U12
Kovács Bozsidár U11
Kovács Merse U10

3. hely
Varró Csenge U15
Varga Zalán U14
Ferenczi Ábel U10

4. hely
Rózsa Eliza U11
Erdős István U13

6. hely
Ferenczi Bernát U10