Wichmann Tamásról is megemlékeztek a gödi jótékonysági sportbál résztvevői

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya is aktív résztvevője volt a gödi önkormányzat által szervezett sportbálnak február 22-én. A jótékonysági eseményre meghívást kapott Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is. A bálon megemlékeztek a közelmúltban elhunyt kenulegendáról, Wichmann Tamásról.

A sportbálon a gödi sportélet szereplői, egyesületeinek képviselői, támogatói, edzők, szülők, korábbi sportolók, sport-és önkormányzati vezetők vettek részt. A rendezvény célja - mint azt Lőrincz László alpolgármester korábban nyilatkozta - a gödi sportközösség erősítése volt.

A Balázsovits János Sportcsarnok közönségét elsőként Balogh Csaba polgármester köszöntötte. „Azok vannak itt, akik vették a fáradtságot és eljöttek egy jótékonysági eseményre, akiknek tiszta a szívük, és ezt szeretnék megosztani másokkal egy jó cél érdekében. Köszönöm nekik!”

A városvezető után Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke üdvözölte a jótékonysági esemény résztvevőit. „Gyermekkoromban nekem Göd a kihívás volt, hiszen budapesti, KSI-s kajakozóként igen hosszú és fáradságos edzésmunkát jelentett a táv leküzdése. Aztán évek múlva edzőként, sportvezetőként itt járva a pezsgő Duna-partot, fantasztikus, hangulatos kisvárost jelentette. Egy olyan szakosztály működik itt, ami sokat tesz azért, hogy ez a Duna-part élettel legyen teli. Ez a bál most azonban nem csak a kajak-kenuról szól, hanem Göd sportszerető közönségéről, azokról a fiatalokról, akik a helyi klubokban Gödön naponta vízre szállnak, lejárnak a sporttelepre, fociznak, kézilabdáznak, asztaliteniszeznek – és ez így van rendjén. Köszönetet mondok polgármester úrnak, az önkormányzatnak, a képviselőtestületnek, mert látszik, hogy szeretik a sportot. Kívánom, hogy ez legyen így, ez jelentkezzen segítői szándékban, támogatásban. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről azt tudom ígérni, hogy partnerek leszünk a várossal abban, hogy tovább szépüljön a Duna-part, és minél többen ismerkedjenek meg a sportágunkkal.

A kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes Wichmann Tamás – aki számos alkalommal vett részt gödi sporteseményeken – a bál szervezésének kezdetén elvállalta a fővédnöki tisztséget, a kenus legenda azonban magát az eseményt már nem élhette meg. Róla dr. Bognár Viktor, a Kolonics Alapítvány kuratóriumi tagja emlékezett meg, aki példaképe életútját, eredményességét, sportemberi nagyságát, közösségépítő erejét méltatta. Emlékeztetett, hogy Wichmann Tamás szerette Gödöt, a Kolonics-emlékkiállítás megnyitóján is részt vett 2018-ban, valamint a Belépés Családostul rendezvénysorozat több eseményén, amikor szívesen gitározott, főzött is. „Legyen arra mindenki nagyon büszke, hogy ennek a rendezvénynek Wichmann Tamás a fővédnöke" - zárta gondolatait Bognár Viktor. Beszéde után felállva, egy perc csenddel emlékeztek a résztvevők.

A gödi kajakosok családját Nagy Árpád szakosztályvezető és egy nagyobb asztaltársaság képviselte. A csarnokban helyet kapott egy „kajakos sarok”, ahol a bajnokok dicsősége mellett a két – Gödön korábban sokszor megforduló – kenulegenda: Wichmann Tamás és Kolonics György emléke is felidéződött.

(Fotó: Bea István)