Verőcén edzőtáboroznak a legkisebbek

Amíg a serdülő korosztályú és a haladóbb versenyzők Sinkó László vezetésével Szarvason készülnek hétfőtől, a legkisebbek és a kezdő kajakosok Kurunczi Gergellyel a Dunakanyarban, Verőcén edzőtáboroznak.

Volt, akit autóval vittek a szülei a Vác melletti településre, a haladók azonban kajakkal keltek útra vasárnap reggel. Geri néhány csapathajót is próbál(t), történelmi pillanatként összeült például Göd legifjabb K4-e - azaz MK4-e.

"Az öt nap alatt több mint harminc kis kajakossal edzőtáborozunk a Dunakanyarban. Több felnőtt segítőm van, külön köszönet jár a verőcei kajakklubnak. A csapat legfiatalabbjai 9, legidősebbjei 13 évesek, ők a kezdő- és a kiscsoport képviselői. Az összetartás célja a csapatépítés, összeszoktatás és a közelgő országos bajnokságra való felkészülés. Kettes és négyes csapathajókat is hoztunk magunkkal, a csapategységek formálásán is dolgozni fogunk. A keményebb edzések mellett természetesen játékos foglalkozásokat is programba iktatunk. Fontos, hogy ezek a pici gyerekek minél jobban megismerjék egymást, megszeressék a sportágat, megismerjék a Dunát és egy kiváló közösség épüljön, mint ami a nagyobbaknál már megtapasztalható. Na és két hét múlva magyar bajnokság Sukorón, ott is szeretnénk helyt állni" - mondta Kurunczi Gergely.

A vasárnap délelőtti - mintegy két és fél órás - felevezés után Irén néni ebédje várta a csapatot. A lelkes szülők ismét helytálltak, ezúttal tábort építettek a verőcei klub segítségével, annak területén. Délután újabb evezés, majd egy kis dunai úszás szerepelt a tervezett programban. A napot természetesen a vébédöntő közös megtekintése zárja.

Fotók a Facebook-oldalon tekinthetők meg.