Véget ért a kalandtábor második hete, hétfőn folytatás

Pénteken véget ért a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány által közösen szervezett Kajak-kalandtábor 2. hete, ahol a táborvezető Kurunczi Gergely, szakosztályunk edzője volt.

A héten 21 fiatal vett rész a táborban. A hangsúly a kajakozáson volt, de emellett sok más érdekes program is várta a gyerekeket. A hét elején a kenuzást is kipróbálták tapasztalt kormányosok irányításával, reggelenként pedig Görbe Zoltán halőr vezetésével "pecáztak" a Duna partján. Kedden előadónk volt dr. Csányi Béla hidroökológus is, aki a a Homoksziget menti vízi élővilágot mutatta be a gyerekeknek egy interaktív előadás keretében. Szerdán kézműveskedtek is a táborozók, Mészáros Erika irányításával lehetett üveget festeni, nádtutajt készíteni és kötelet sodorni. Csütörtökön vendégünk volt Kurunczi Rita, az időkép meteorológusa, aki a helyi időjárási viszonyokról, tubákról, tornádókról mesélt. Azt is megtudhatták az érdeklődő fiatalok, hogy mi a teendő vihar esetén. A pénteki, záró napon Geri edző irányításával kajakban versenyeztek a fiatalok a Homoksziget közelében, kvízt töltöttek ki, sorversenyeztek, megsütötték és elfogyasztották a héten kifogott halakat, majd átvették a tábor idei pólóit és a megérdemelt díjakat.

Az ebédet - csakúgy mint az előző héten - a Széchenyi csárda biztosította. Segítők voltak a lelkes szülők, két külföldi önkéntesünk (Gabriel Fernandez és Dörte Kühn) és a nagyobb kajakos gyerekek.

Következő héten is folytatódik a táborunk, Kincses Lajos vezetésével.

Fotók a galériában és a Facebook-oldalunkon.