Újabb Magyar Bajnok címek!

Október első hétvégéjén rendezték meg Győrben a gyermek, kölyök, serdülő korosztályoknak kiírt Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, valamint a Graboplast Masters és Parakenu Maraton Magyar Bajnokságot. A győri viadalon a masters résztvevőkkel együtt közel 1800 versenyző szállt vízre a bajnoki érmekért és pontokért. A versenyen nemcsak az ellenfelekkel kellett megküzdeni, hanem a viharos széllel és a hullámokkal is.  

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályt 35 fő képviselte. Az előző évekhez hasonlóan most sem maradtak el az eredmények, sportolóink 5 arany-, 1 ezüstérmet, valamint számos értékes pontot érő helyezést szereztek.

Sinkó László így értékelte a versenyt:

"Ezen a viadalon három versenyzőm indult. A legfiatalabb Kramer-Boga Emma volt, aki Németh István (Putyu) 3 tanítványával - Káplár Zille, Rózsa Julianna, Kiss-Kovács Tamara - MK4-es hajóban versenyzett. Nagy izgalommal készültünk a futamra, hiszen senki sem tudhatta - még az edzők sem - hogyan alakulnak az erőviszonyok. Amit tudtunk, hogy a hajók összetételét tekintve ebben a futamban ők voltak a legfiatalabbak, valamint a gödi nagy viharban jelentős sérüléseket szenvedett, és így javításra szorult, valószínűleg a legnehezebb kajakkal vágnak neki a távnak. A tökéletes rajtot követően csapásról-csapásra távolodtak el a mezőny többi tagjától. Remek erőbeosztásnak köszönhetően jelentős előnnyel haladtak át a célvonalat jelképező bójasoron. Nagy volt az öröm az utolsó versenyszámot megnyerő versenyzők, szülők és edzők között.
Két aranyéremnek is örülhettünk a hétvégén a női szabadidős és egyetemista futamok során. Sinkó Panna szombaton pécsi párjával, Szmrtyka Rebekával aratott magabiztos győzelmet K2 10 kilométeren, annak ellenére, hogy három kilométeren keresztül kéretlen útitársként egy kormánylapátra akadt faág akadályozta őket a haladásban, kormányzásban. Bár nem volt lehetőségük a verseny előtt sok gyakorlásra, remek párost alkottak. Vasárnap újabb aranyéremnek gazdagodtunk, ezúttal a K1 10 km-en. Panna és Rebeka már 800-900 méter után meglépett a mezőnytől, váltott vízen haladva tették meg a távot, melynek végén a gödi versenyzőnk szakította át a képzeletbeli célszalagot.
Harmadik versenyzőm, Vecseri Lajos a K1 Masters 10 kilométeres távon, a 60-64 évesek között indult. "Laja" magabiztosan teljesítette a távot, amivel az értékes 5. helyet szerezte meg. Küzdeni tudása, céltudatossága példaértékű a fiatalok számára.

Németh István is elégedett volt az eredményekkel:
"Nagy várakozással tekintettünk a hétvégi viadalra, hiszen minden versenyzőmre az eddigiektől eltérő feladat várt. Új egységek alakultak MK4, MK2, K2-ben egyaránt.
Az MK4-es lányok meglepetésszerű győzelme bizonyította számomra, hogy közös akarattal, odaadással az aranyérem is elérhető. Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak, öröm volt nézni a boldogságukat.
A lányok szuperül teljesítettek K2-ben is. Varró Csenge Csáti Csengével ügyesen kikeveredett a táv elején a "bunyóból", a későbbi győztes UTE-s egységgel váltva haladtak a cél felé, s lettek másodikak. Úgy érzem, hogy nem jelentett problémát tanítványaimnak az MK-ból a K-s világba való áttérés.
Számomra a K2-es fiú futam egyszerre volt bosszantó és szívet melengető. Berecz Bálintnak és Riff Barnabásnak nem indult jól a verseny, mivel a rajt után szinte rögtön "fogtak egy dolmányos varjút", azaz beborultak. Gyors mentés után, a kb. 1000 méterre eltávolodott mezőny után indultak. Emberfeletti akarattal, feszes tempót diktálva az ötödik helyig hozták fel a hajójukat. A futam előtt megegyeztünk, hogy feladott verseny nincs, mégis nagy elégedettséggel töltött el az elszántságuk és az így elért eredmény.
Az MK2 U12-es mezőnyben 3 párosom is indult, ezek közül legjobban Kramer-Boga Ábel és Varga Zalán párosnak sikerült a verseny, ők az ötödik helyen végeztek."

Mizser Dia így értékelt:

"Sajnos csak kis létszámmal tudtunk elindulni az év utolsó fontos versenyén, mert sokan lebetegedtek, viszont azok a gyerekek, aki szerencsésen megúszták a betegséget, izgatottan várták a versenyt. Nagy meglepetésemre 2 Bajnoki cím is született, K1 U13-ban bontott volt a mezőny. Mindkét futamot a tanítványaim nyerték: Szabó Vilmos és Maszárovits László. Csapatomból pontszerző helyen végzett K1 U14-ben Przymuszala Nándor, aki a 7. helyet szerezte meg, és K1 U16-ban Gál Tímea, aki 9. helyen zárt. Úgy gondolom, jól zártuk az idei szezont annak ellenére, hogy szerintem ezzel, hogy ennyire elhúzódott a szezon, az egyik legnehezebb év volt a gyerekek és edzőik számára is. Most egy hosszabb pihenőt kaptak a gyerekek, hogy az elmaradt nyári feltöltődést bepótolják."

A 2020-as szezonzáró versenyét az MKKSZ tavaly elhunyt alelnökéről, a győri kajak-kenu sport egyik legnagyobb alakjáról, Kadler Gusztávról nevezték el. Az idei évtől kezdve a maraton magyar bajnokság legeredményesebb klubja egy évre megkapja a Kadler Gusztáv Vándorserleget.

Eredményeink:
I. hely
Szabó Vilmos K1 U13 10km
Maszárovits László K1 U13 10km
Rózsa Julianna-Káplár Zille-Kramer-Boga Emma-Kiss-Kovács Tamara MK4 U10-12 5km
Sinkó Panna Krisztina - Szmrtyka Rebeka (Pécs) K2 Egyetemi és szabadidős 10 km
Sinkó Panna Krisztina K1 Egyetemi és szabadidős 10 km
II. hely
Csáti Csenge-Varró Csenge K2 U13 10km
V. hely
Rif Barnabás-Berecz Bálint K2 U13 10km
Kramer-Boga Ábel-Varga Zalán MK2 U12 5km
Vecseri Lajos K1 U60-64 10km
VII. hely
Przymuszala Nándor K1 U14 10km
VIII. hely
Keszthelyi Péter-Csáti Zsombor MK2 U11 5km
IX. hely
Gál Tímea K1 U16 15km
X. hely
Galba Zsombor-Vizsy Botond MK2 U12 5km
XI. hely
Berencsi Bendegúz K1 U15 15km
XII. hely
Rácz Benedek K1 U15 15km
XIV. hely
Kiss Gergő MK1 U13 10km
XV. hely
Kovács András-Fülöp Csanád MK2 U12 5km
XVII. hely
Gabányi Bálint MK1 U13 10km
XVIII. hely
Tubak Zalán K1 U16 15km
XX. hely
Szűcs Anna K1 U15 15km
XXI. hely
Gabányi Gábor MK1 U13 10km
XXII. hely
Lehotai Vivien K1 U16 15km
XXIV. hely
Volentics János-Galba Botond K2 U14 10km
XXVI. hely
Maszárovits Miklós K1 U16 15km

A versenyen készült fotók megtekinthetők a szakosztályi Facebook-oldalon.