Újabb dobogós hely a túrabajnokságban - ezúttal Szigetszentmiklósról

A vízitúra-bajnokság Szigetszentmiklóson folytatódott július első hétvégéjén. A GSE "túraszekciója" ismét kitett magáért, egy hajóegység bronzérmet nyert, egy pedig negyedik lett.

A harmadik helyről Nagy Árpád szakosztályvezető és lánya, Fanni a túrakajak párosok versenyében gondoskodott, míg Sinkó László edző és Németh István a túrakenu férfi párosban ért célba negyedikként. 

A viadalt Sinkó László (Simi) értékelte.

"A versenyzőknek 25 kilométert kellett leevezni, a pálya nagyon nehéz volt, de annál szebb környezetben kanyargott. A ráckevei Dunaágból behajóztunk a Duna-Tisza csatornába, illetve több kisebb mellékágba, ahol helyenként 15-20 cm víz volt alattunk, és a fák teljesen összeborultak a fejünk felett. A távot színesítette egy kiszállás is, ahol 600 métert kellet cipelni a hajónkat, hogy a Duna-Tisza csatornáról visszajussunk a ráckevei Dunaág egyik oldalágába, itt Bartha Iván volt segítségünkre. A fáradt csapatot Kalmár Judit várta finom süteménnyel. Mindnyájan nagyon élveztük a versenyt, köszönjük a szigetszentmiklósiak szíves vendéglátását."

Eredmények: itt.