Szabadidős, Egyetemi és Masters sikerek az Országos Bajnokságon!

Július 16-17-én Szolnokon rendezték meg a 2022-es Szabadidős és Egyetemisták, illetve a Masters Országos Bajnokságot. A Gödi SE színeiben Sinkó Panna és Vecseri Lajos is győzelemmel zárta a versenyt, Panna ráadásul mind a 4 számban nyert, amiben indult! 

Ez a versenyrendszer biztosítja a továbbtanulás mellett is a sportolási lehetőséget a fiatalok számára, illetve az élsport befejezése után is lehetőséget teremt, hogy a kajak-kenu sportághoz kötődő emberek megmaradjanak a sportágon belül. Természetesen, akik életük későbbi korszakában fedezik fel ezt a csodálatos sportágat, ők is megtalálják a számításaikat ebben a versenyrendszerben. A lényeg, hogy stabil bázist képezzen a sportágnak, az aktív élsportolókon kívül is. Akik például továbbtanulás mellett versenyeznek, de már nem a „profik” között, nekik is szükségük van arra, hogy legyen olyan esemény, amire fel tudnak készülni, mint például ez az országos bajnokság is. Szintén fontos motiváció, hogy az érintettek szeretik ezt a közeget és azokat az embereket, akikkel közösen készülnek fel, vagy épp csapathajóban együtt eveznek. Így megmarad a kapcsolatrendszer a sportágon belül, és maga a sportághoz való kötődés is.

Sinkó Panna a Szabadidős és Egyetemi kategóriában szerepelt. Elsőéves egyetemistaként, a vizsgáit június közepén befejezve, a versenyre felkészülten érkezett, hiszen a sportolás számára akkor is fontos volt, amikor a vizsgaidőszakban sokkal több időt kellett tanulással töltenie. Az edzések segítettek a monoton napok jobb és aktívabb megélésében is, a terhelés és a magasabb pulzussal történő kajakozás pedig egyértelműen stressz csökkentő hatással is volt, aminek egészségmegőrző szerepe megkérdőjelezhetetlen. Nem beszélve arról, hogy aki sportoló és hozzá van szokva a versenyek okozta, adott pillanatban jobban teljesítéshez, azok a vizsgákon is jobban időzítenek, jobb eredményeket érnek el! Panna legelőször K1 500 m-en győzött, majd szombat délután 3 Multi Vízisport SE-s versenyzővel kiegészülve a K4 500 m-t is megnyerték. Másfél órával később K2 500 m-en is diadalmaskodtak Kovács Annával (Multi Vízisport SE). Vasárnap délután pedig K1 200 m-en is begyűjtötte az aranyérmet, ezzel az OB legsikeresebb versenyzője is lett.

Vecseri Lajos a Masters kategória (65-69) K4 200 m-es versenyszámában indult, szegedi és BKV-s társakkal együtt, akikkel megszerezték a bajnoki címet. Lajos esetében szintén meg kell említeni a sportolás pozitív élettani hatásait, gödi lakosként sokaknak meglenne a lehetősége, hogy a Duna közelségét kihasználva, például kajakozással próbáljanak tenni az egészségükért, amire lehetőség is van, hiszen a Gödi SE Kajak-Kenu szakosztályának keretein belül sokféle lehetőség adódik az érdeklődők számára.

Már javában zajlanak a Göd Kupa előkészületei is, amelyet augusztus 27-én rendeznek meg az alsógödi strand területén, a versenyműsor tekintetében elmondható, hogy sokan kipróbálhatják majd magukat különféle versenyszámokban, ami az élmény sportolásról (is) szól!
 

Eredményeink:
I. hely
Sinkó Panna K1 500m
Sinkó Panna-Kovács Anna-Darvas Brigitta-Kardos Dóra K4 500m
Sinkó Panna-Kovács Anna K2 500m
Sinkó Panna K1 200m
Vecseri Lajos-Németh Antal-Boros József-Czere József K4 200m