Sinkó Pannát is díjazták a Nagy Sportágválasztón

A Gödi SE kajakosa, Sinkó Panna díjat vehetett át a fővárosi Merkapt sporttelepen rendezett XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón. A fiatal sportolónak az elismerést példaképe, az olimpiai bajnok Kozák Danuta adta át.

A Nagy Sportágválasztó, a Nagy Hangszerválasztó, a MOL és az Új Európa Alapítvány közösen hirdetett esszépályázatot 10-18 éves fiatalok számára, lehetőséget adva, hogy a bemutassák, milyen segítséget kaptak szüleiktől, családjuktól. A GSE kajakosa ebben a versenyben lett harmadik helyezett, ezen túlmenően pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség külön elismerését is elnyerte.

A díjat London olimpiai bajnok kajakosa, Kozák Danuta adta át, mely életre szóló élményt jelentett Pannának. 

Panna mellett olyan, sikeres fiatal sportoló is díjat nyert, mint például a nanjingi II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok negyedik helyezett magasugrója, Luterán Petra.

Pannának Danuta a példaképe. Elmondása alapján, két esztendővel ezelőtt állt sportágválasztás előtt. Amellett, hogy édesapja, Sinkó László a GSE igen eredményes kajakedzője, Pannának a vízi sport mellett más lehetősége is lett volna. "Mikor láttam a televízióban Danuta londoni győzelmét, akkor határoztam el, hogy kajakozni fogok, nem is lehet másképp - gondoltam. Persze ennek Apu is nagyon örült. Danuta nagy motivációt jelentett számomra, ő a példaképem, nagyon boldog vagyok, hogy személyesen is találkozhattam vele, ez először történt meg. Tudtam előre, hogy Danuta lesz a díjátadó, már jó előre előkészítettem egy idei Göd Kupás pólót, hogy aláírathassam vele. Ha lesz még KajakKaland kiállítás, biztos felajánlom arra a pár napra a szervezőknek."

S, ha már Pannika ott volt a Magyar Olimpiai Bizottság sátrában más hírességek között, a szervezők segítségül hívták, vegyen részt az ajándéksorsolásban is.

A Sportágválasztón más gödi kiskajakos is részt vett, majd - lelkesedésüket mutatva - mindketten jelentkeztek a délutáni edzésen is...

A Családom a szponzorom pályázatról bővebben itt olvashat.

Sinkó Panna a MOB cikkében: itt.

Fotók az eseményről a Facebook-oldalunkon láthatók.