Rekordot jelentő 20 klub és hazai pontverseny-győzelem a 25. Göd Kupán

Délelőtt 20 egyesület több mint 250 sportolója, délután mintegy 300 indiánkenus teljesítette a jubileumi Göd Kupa 2000 méteres távját. A Gödi SE idén 35 esztendős kajakos szakosztálya 25. alkalommal szervezte meg a Dunakanyar egyik legrangosabb vízisport-eseményét a Dunai Vízisport Alapítvánnyal közösen. A házigazdák idén is otthon tartották a kupát.

Az eseményt Simon Tamás alpolgármester és Nagy Árpád szakosztályvezető nyitotta meg reggel, majd délben Markó József polgármester köszöntötte a résztvevőket. Simon Tamás - aki korábban vezette a dunakanyari kajakos műhelyt - emlékeztetett, hogy negyed százada nagymarosi mintára hozták létre a Göd Kupát. Markó József arról beszélt, hogy Gödön igen népszerű a kajaksport, sok tehetséges fiatalnak indult itt a sportkarrierje. Példaként említette Kammerer Zoltánt, Kulifai Tamást, Váczai Enikőt és Lukács Istvánt. Hozzátette, hogy a lehetőségek figyelembevételével a jövőben is támogatni fogják a szakosztályt.

A délelőtti 20 kajak- és 2 kenufutamra 20 egyesület utánpótláskorú sportolója nevezett, 252-en ültek hajóba (a beülők száma 351 volt). Az összesített pontszámítás alapján a Gödi SE 295 ponttal ismét megtartotta a kupát, második a Nagymaros SE lett 106 ponttal, harmadik helyen a Váci Vasutas SE végzett 97 ponttal. A viadal rangját emelte, hogy az U16-os kajak- és kenufutamainak eredményei beleszámítottak a Dunakanyar Királya és Királynője versenysorozatba; a délelőtti versenyt idén a hazai kajak-kenu szövetség is támogatta.

Az egyesületek rangsora ide kattintva megtekinthető.
A délelőtti kajakverseny eredményei itt láthatóak.

A délutáni 11 szabadidős indiánkenu-futam alkalmával 284-en versenyeztek a helyezésekért.

Az eseményen a Gödi SE több korábbi nemzetközi bajnoka is részt vett: Kammerer Zoltán mellett Váczai Enikő felnőtt- és Lukács István ifjúsági maraton Európa-bajnok kajakozó is.

 

A kupán megemlékeztek a 10 esztendeje elhunyt Kolonics Györgyről; az olimpiai bajnok kenus életútjáról előző nap nyílt kiállítás a gödi József Attila Művelődési Házban.

(fotó: Bea István/Gödi Körkép)