A Regionális Eszkimó-Indián Játékokon a Gödi SE kajakosai szerezték a legtöbb érmet!

Június 11-12-én rendezték meg Csepelen a Regionális Eszkimó-Indián Játékokat, ahol 15 egyesület vett részt a küzdelmekben. Szakosztályunkat 14  kajakos képviselte az U10-12-es korosztályban. A Gödi SE versenyzői szerezték a legtöbb érmet, 8 db-ot (1-3-4), ami azt is jelentette, hogy az egyik legnagyobb motivációs forrás ilyen idős korban, a dobogóra állás, érem megszerzése sokaknál teljesült, így érthetően megannyi ragyogó arcot lehetett látni a csepeli vízitelepen!

Sinkó László (Simi) összefoglalója a verseny után:
Az Eszkimó-Indián Játékok egy összetett verseny, amit szerintem lehetne egy nap alatt rendezni, de jelenleg kétnapos a lebonyolítási formája.
Első nap célba dobás (7 méterről egy 70 cm-es átmérőjű körbe kell betalálni kislabdával, három kísérlet van) és 30 másodpercig teljesítendő húzódzkodás a feladat, amiknél az elért eredményeket egy előre meghatározott rendszer alapján másodpercre számolják át, majd másnap hendikep rendszerben, a versenyzők között az első nap során kialakult rangsornak megfelelően, egymás után indulnak a versenyzők előbb az 1500 méteres futáson, majd beérkezés után egy gyors öltözés következik (cipő le, mentőmellény fel), és azonnal kezdődik a 2000 méteres kajakozás. A célba érkezés sorrendje így egyben a verseny végeredményét is kiadja.
Minden évben törekszem arra, hogy olyan gyerekeket vigyünk el erre a versenyre, akik minden feladatot képesek teljesíteni (a legnagyobb vízválasztó a húzódzkodás), mert fontos, hogy sikerélménye legyen a fiataloknak! Mindezek mellett az is nagyon meghatározó, hogy ez a négy feladat a kajakozáshoz szükséges alap képességekre épít, vagyis aki ezekben a feladatokban jól teljesít, bizakodva tekinthet előre, mert jó alapjai vannak ahhoz, hogy a befektetett munka hatására egyre jobb kajakos eredményeket is érjen majd el.
Kovács Bozsidár (U11) szerzett aranyérmet a csapatból, aminek azért örülök, mert a három héttel ezelőtt kezdődő betegsége miatt alig edzett mostanáig, ami ugyan a kajakos teljesítményén még érződik, de minden másban kiemelkedőt nyújtott, ezzel is alátámasztva azt, hogy az ösztönös, hozott képességek mennyire fontosak.
Volt két fiatal, akik a KajakStart programból most június végén kerülnek majd fel hozzám az utánpótlás csoportba, őket pont azért hoztuk el, mert kiemelkedően teljesítettek azokban a feladatokban, amikre itt szükség volt (a KajakStart programunk fő feladata egyébként is az, hogy a 6-10 éves gyerekeket olyan képzési rendszeren kísérje keresztül, amivel megállják majd a helyüket az idősebbek között, ahogy bekerülnek a kajakos versenyrendszerbe).
Erdős Nóra első kajakos versenyén ezüstérmet szerzett nagyszerű versenyzéssel. Kovács Merse is nagy különbséggel az üldözők előtt, a második helyen érkezett be a futás után a stéghez, azonban a futásról a kajakozásra átöltözése nem igazán sikerült, ott legalább fél percet elvesztett azzal, hogy a mentőmellényt nem sikerült jól felvennie, így végül a negyedik helyen ért célba, de húzódzkodásban az egész U10-12-es mezőnyt tekintve is top 5-ös teljesítményt nyújtott 21 ismétléssel.
Szabó Balázs (U11) és Czirbus Máté (U12) lett még ezüstérmes, Rózsa Eliza (U11), Berencsi Boldizsár (U11), Slezsák Tamás (U11) és Stampf Bence (U12) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Örömteli volt látni, hogy a szervezés kiváló volt, minden versenyszámhoz megfelelő mennyiségű szakember állt rendelkezésre, és mind a csepeli egyesület, mint házigazda, mind a szövetség, mint rendező, odatette magát és zökkenőmentesen bonyolították le a kétnapos versenyt.
Köszönöm a szülőknek, hogy a szokásoknak megfelelően mindenben segítségünkre voltak a helyszínen, és Kovács Bozsidár és Merse apukájának is, hogy a gyerekekkel együtt melegített be a versenyre, hiszen nagyon szoros volt a program, minden segítség jól jött.

Eredményeink:
I. hely
Kovács Bozsidár MK1 U11
II. hely
Erdős Nóra MK1 U10
Szabó Balázs MK1 U11
Czirbus Máté MK1 U12
III. hely
Berencsi Boldizsár MK1 U11
Slezsák Tamás MK1 U11
Rózsa Eliza MK1 U11
Stampf Bence MK1 U12
IV. hely
Kovács Merse MK1 U10
Lepkó Sarolta MK1 U12
VI. hely
Mészáros-Komáromy Csanád MK1 U11
Turi Angéla MK1 U12
IX. hely
Garamszegi Ákos MK1 U12
XII. hely
Benk Lóránd MK1 U11