Regionális edzőtábor Dunavarsányban

Április 29-től 1 hétig a dunavarsányi Olimpiai Edzőtáborban készültek a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia kölyök válogatottjai. 2010-es és 2011-es születésű lányok és fiúk tartoznak ebbe a korcsoportba, a Ráckevei Duna szakaszon zajlottak az edzések, napi 2 alkalommal.

 

A Gödi SE Kajak szakosztálya 8 fővel vett részt a táborban, ami a legmagasabb szakosztályi részvétel a régióban. Összesen 30 fő érte el 2023-ban a válogatottsághoz szükséges pontokat. A gyerekek edzője, Sinkó László (Simi) is Dunavarsányban töltötte a hetet, így rálátott mindenki edzésmunkájára.

A délelőtti és délutáni edzések során különféle típusú feladatokat végeztek, a hosszú evezéstől a résztávokig, a stílus gyakorlatoktól az intervall jellegű edzésekig, amit pár alkalommal szárazföldi futóedzés egészített ki.
Végig kiváló időjárási körülmények voltak, és az edzőtábor konyhája is mindent kielégítő választékkal és mennyiséggel támogatta a gyerekek kalória pótlását és fejlődését. Nagyszerű lehetőség ez a kajakosoknak arra is, hogy ne csak a versenyeken találkozzanak egymással, mint ellenfelek, hanem megismerjék egymást, mint embert és barátságok szövődjenek közöttük.
A hét második felében a felnőtt válogatott egy része is Dunavarsányban edzett, így testközelből láthatták a fiatalok, hogy az olimpiára készülő kajakosok hogyan végzik a feladataikat. Mindenesetre a közelségük önmagában óriási motiváció ennek a korosztálynak.
Az edzőtábor szombaton regionális felmérővel ér véget, ahová a nem válogatott kajakosok közül is sokan elutaznak, nagy forgalom lesz a vízen és a parton. A felmérő 2 részből áll, elsőként egyéni indításos 2 km-t eveznek a résztvevők, majd egy 15 km-es állóképességi felmérővel zárul az edzőtábor.

A Gödi SE kajakosai közül az alábbi versenyzők vettek részt az edzőtáborban:
Berencsi Boldizsár
Czirbus Máté
Kovács Bozsidár
Kramer-Boga Emma
Lepkó Sarolta
Stampf Bence
Szabó Balázs
Turi Angéla