Raining Camp - Győr

A címet gyorsan meg is magyarázzák az edzők, Simi és Putyu, hiszen Húsvét Hétfő után, keddtől szombatig Győrben edzőtáboroztak az utánpótlás csoportokkal, ahol sajnos nagyon sokat esett az eső, az öt napból három napon is, így kényszerű változtatásokra is szükség volt az edzésmunkában.

 

A gödi kajakosok először utaztak Győrbe edzőtáborba, ahol a szállásuk az Olimpiai Sportparkban volt, ami egy minden igényt kielégítő sportéleti központ, közel a vízi telephez, így minden adott volt ahhoz, hogy a gyerekek csak az edzésekre koncentrálhassanak. Németh István (Putyu) 15 versenyzővel, Sinkó László (Simi) 19 versenyzővel utazott a táborba, aminek az utazási részéhez nagy segítséget kaptak a szülőktől, mert a sportolókat és a csomagokat autókkal vitték és hozták vissza Győrből, felosztva a feladatokat egymás között. 

Hiába az esősebb idő, Putyu versenyzői végigcsinálták az eltervezett edzéseket esőben is, amit természetesen nem fogadott mindenki kirobbanó lelkesedéssel, azonban az elvégzett munka után mindenkinek jó érzés volt magába néznie, növekedett az önbizalma a versenyzőknek, nem mellékesen ezzel azt a helyzetet is szimulálták, ami bármely versenyen előfordulhat (érdekesség, hogy a helyiek véleménye az volt az esőben edző gödi kajakosokról, hogy „a gödiek perverzek”. Ezt vehetik a fiatalok egész nyugodtan bóknak is.)

Fontos volt, hogy végig tudtak evezni a teljes pályán (május végén itt rendezik a maratoni országos bajnokságot – a szerk.), emellé futás és konditermi edzés párosult még, de a prioritás minden nap az evezés volt (hosszú evezés, résztávos evezés, iramevezés). Szerdán például délelőtt 16 km-t, délután 17 km-t eveztek, ami nagyon jól sikerült a teljes csoportnak. Putyu elégedett volt a versenyzők hozzáállásával és az elvégzett munkával is, nagyon kellemes helyszínnek és kiváló házigazdáknak tartja a győrieket!

Simi is maximálisan elégedett volt a körülményekkel, ide a jövőben is örömmel visszatér majd a gyerekekkel. Sajnos a radarkép tanulmányozásával sok időt kellett tölteni, és amikor látszott egy felhő nélküli lyukas ablak Győr közelében, akkor szinte azonnal mentek a vízre. Kicsit kevesebb kilométert gyűjtöttek a vízen, mint amit terveztek, ellenben a futófolyosón csináltak tízszer 150 m-es futást, amit eddig még nem futottak a kajakosok, illetve volt jól felszerelt konditerem is. Összességében azért sok értékes munkát bele tudtak tenni az edzőtábor öt napjába. A legnagyobb egy edzésre jutó km mennyiség 15 km volt (ezt a Rábán teljesítette a csapat), de többször sikerült 10-12 km-t is evezni. Simi kiemelte, hogy nagyon hálás a győriek vendégszeretetéért és támogatásáért, hogy beengedték őket mindenhová! Ezen kívül pl. Putyu csoportjából Berencsi Bendegúzt maguk mellé vették az ifis csoportba, és közös edzéseken együtt eveztek vele, szóval ténylegesen kitettek magukért a helyiek, nagyon köszönjük nekik a lehetőséget.