Negyed évszázados a Göd Kupa, versenyek és dzsembori augusztus 25-én

A Gödi SE 1983-ban alakult, 2018-ban 35 esztendős kajak-kenu szakosztálya augusztus 25-én, szombaton, a Dunai Vízisport Alapítvánnyal közösen rendezi a Dunakanyar egyik legrangosabb vízisport-eseményét, az idén negyed évszázados Göd Kupát.

A házigazdák összesen 33 futamot terveznek; a 8.45-kor kezdődő megnyitó után délelőtt az utánpótláskorúaknak kiírt kajakversenyekre, délután az amatőr, szabadidős indiánkenu-futamokra (a kenut és a lapátokat a szakosztály biztosítja) kerül sor 2000 méteres pályán, az alsógödi Duna-szakaszon. 

Az U16-os fiú és leány kajak-, valamint kenufutamok eredményei beleszámítanak az idén először meghirdetett Dunakanyar Királya elnevezésű versenysorozatba. A Göd Kupa délelőtti viadala a Magyar Kajak-Kenu Szövetség regionális versenyrendszerének egyik eseménye.

A versenyközpont és az eredményhirdetés helyszíne a GSE-csónakház előtti terület. 

Az eseményen mindenki saját felelősségére vehet részt. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

 

Versenykiírás
Program
Nevezési lap

 

A Göd Kupa napjától látogatható a gödi József Attila Művelődési Házban a Kolonics a sportlegenda című vándorkiállítás, mely méltó emléket állít a tíz esztendeje tragikusan elhuny olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kenusnak, aki a kétezres évek első felében többször is örömmel tett eleget a gödi vízisportesemény szervezői meghívásának.