Nagy Hideg-hegy futás

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében idén is megrendezték a Nagy Hideg-hegy futást, amely Királyréttől pár kilométerre, a Cseresznyefa Parkolóból indult és a hegytetőn található emlékműnél ért véget!

 

A már kialakult szokás szerint, november 2. szombatján (idén november 11-én) egy közös futással adóztak a kajakosok, kenusok, atléták és triatlonisták a hagyományoknak, miszerint az alapozási időszak elején találkoznak a hegy lábánál és az óriási kihívást közösen teljesítik a hegy tetején lévő emlékműig, ami 864 m magasan található.

A Nagy Hideg-hegy futás nehézségét az adja, hogy a közel 6,5 km-es táv során az útvonal folyamatosan emelkedik, a 440 m-es szintkülönbség is jól mutatja a kihívás mértékét. A futás legnehezebb része az utolsó 2 emelkedő, amit a legjobb állóképességgel rendelkező versenyzők is csak lépésben, mondhatni túrázás jelleggel tudnak leküzdeni! Idén borongós időjárási körülmények voltak, ugyan 10 fok körüli hőmérséklettel, de a táv második felétől már esett az eső, és a hegyen köd is volt, mindez azonban csak körülmény, a sportolást nem befolyásolta markánsan. Mintegy 35 egyesületből, körülbelül 400 induló állt rajthoz, Sinkó László (Simi) és Árkosi Gábor edzőkkel a mezőnyben, a versenyzők mellett pedig szülők és családtagok is vállalták a megmérettetést. A Gödi SE kajak szakosztálya 40 gyerekkel vett részt a versenyen, a legjobb gödi fiú eredményt Varga Zalán érte el 37:50-el, a legjobb gödi lány eredményt pedig Kramer-Boga Emma 42:30-al. A fiúknál a verseny első 2 helyét külsősök vitték el, az első kajakos, aki a 3. helyen ért célba, 33:04-et futott. A lányoknál kajakos végzett az első helyen, 37:44-es idővel. A hegytetőn lévő emlékmű megérintése után minden célbaérkező meleg teával és csokival pótolhatta a folyadék és energia veszteségét.