Nagy Hideg-hegy futás

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében idén is megrendezték a Nagy Hideg-hegy futást, amely Királyréttől pár kilométerre, a Cseresznyefa Parkolóból indult és a hegytetőn található emlékműnél ért véget.

A már kialakult szokás szerint, november második szombatján (idén november 12-én) egy közös futással adóztak a kajakosok, kenusok, atléták és triatlonisták a hagyományoknak, miszerint az alapozási időszak elején találkoznak a hegy lábánál és az óriási kihívást közösen teljesítik a hegy tetején lévő emlékműig, ami 864 m magasan található.

A Nagy Hideg-hegy futás nehézségét az adja, hogy a közel 6,5 km-es táv során az útvonal folyamatosan emelkedik, a 440 méteres szintkülönbség is jól mutatja a kihívás mértékét. A futás legnehezebb része pedig az utolsó két emelkedő, amit a legjobb állóképességgel rendelkező versenyzők is csak lépésben, mondhatni túrázás jelleggel tudnak leküzdeni! Idén kiváló időjárási körülmények voltak, 10 fok feletti hőmérséklettel, napsütéssel, és a nagyságrendileg 450 induló között a versenyzők mellett szülők és családtagok is vállalták a megmérettetést. A Gödi SE kajakosai idén is a legnagyobb számban vettek részt a futáson, a legjobb eredményt Berencsi Bendegúz érte el 35:15 időeredménnyel. A hegytetőn lévő emlékmű megérintése után minden célbaérkező meleg teával és csokival pótolhatta a folyadék és energia veszteségét.