Nagy Árpád 2. lett kategóriájában a túrabajnokság első fordulójában

Május 7-én rendezték a XV. Vízitúra Kupa első fordulóját. A versenyen - melyet Leányfaluból indítottak - a GSE kajakos szakosztályvezetője, Nagy Árpád kategóriájában 2., összetettben 8. helyezést ért el.

A Vízitúra Kupa 2016-ben is hét fordulóból álló vízi rendezvénysorozat, amelyen jellemzően a természetet kedvelő sportos vízitúrázók, amatőr vízi sportolók vesznek részt.

"Az országos túrabajnokság első fordulóját a Leányfalu  - Szentendrei-szigetcsücsök - Dunabogdány útvonal 20 km-es távján rendezték a hétvégén, plusz vissza az érvényesítés végett Leányfalura, így összesen 32 km-t megtéve. A rajt a szokásos káoszba fúlt, és sikerült a harmadik sorból indulni az addigra nem kicsi dobott vízen. Fél füllel még lehetett hallani a keresztbe forduló hajókban ülőket, és mint később kiderült, pár borulás is volt. Szerencsére fel tudtam kapaszkodni egy minikajak-páros vízére, akikkel kölcsönösen segítettük egymást. Majdnem Bogdányig mentem velük, ahol szegényeknek kiesett a kormányuk, ezért magukra hagytam őket és magamban toltam tovább. A végén kaptak a lányok egy egy Milka vigaszcsokit. Pont jó volt a vízállás, mert fogott ugyan egy kicsit, de a Tahi-híd után be lehetett menni a szigetek közé. Az idő gyönyörű volt. Kicsit több mint kétórás evezés után sikerült a kategóriában a második és az összetettben a nyolcadik helyet megszerezni, és már gondolhatunk a gyönyörű szanazugi második fordulóra is, amit június első hétvégéjén fognak megrendezni" - számolt be az eseményekről Nagy Árpád.

Az eredménylista ide kattintva megtekinthető.

A Vízitúra Kupával kapcsolatban további részletek a kenumaraton.hu oldalon olvashatók.